Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is een hefbrug en hoe werkt het?

Hefbruggen worden gebruikt om zware lasten over korte afstanden te vervoeren. Ze worden meestal gebruikt in magazijnen, fabrieken en distributiecentra.

Hefbruggen worden ook wel kranen, takels en vijzels genoemd. Er zijn twee soorten hefbruggen: horizontaal en verticaal. In beide gevallen wordt de last geheven met behulp van een ketting of kabel die aan een lier of motor is bevestigd. De last wordt vervolgens neergelaten met hetzelfde mechanisme als waarmee deze is opgetild.

 

Hefbruggen een populaire keuze voor nieuwbouwprojecten

Hefbruggen zijn een populaire keuze voor nieuwbouwprojecten omdat ze goedkoper en gemakkelijker te bouwen zijn dan traditionele bruggen.

Een hefbrug is een soort ophaalbrug die wordt opgeheven door kabels die worden aangedreven door een stoommachine, waterturbine of elektromotor. De contragewichten van de liftoverspanning bevinden zich meestal aan het einde van de oever van de brug. Het rijbaandek is opgehangen aan kabels die met wentellagers met de bovenbouw van de brug zijn verbonden.

 

Hoeveel liften zijn er op een hefbrug?

Er zijn twee soorten liften op een hefbrug, verticaal en horizontaal. Verticale liften gaan op en neer, terwijl horizontale liften rechtdoor bewegen.

De verticale lift is het meest voorkomende type lift en er zijn twee soorten verticale liften: de vaste handgreep en de dubbele handgreep. De vaste handgreep wordt vaker gebruikt omdat deze gemakkelijker te installeren is dan de dubbele handgreep. Soms ook wel een 1 koloms hefbrug genoemd.

Verticale hefbruggen zijn een soort brug die op en neer gaat. Deze bruggen kunnen worden gebruikt in situaties waar de rivier te diep is om een traditionele brug te bouwen.

Verticale hefbruggen zijn een alternatief voor standaard hefbruggen. Ze kosten vaak meer dan gewone hefbruggen omdat ze met meer materialen en technologie moeten worden gebouwd, maar ze bieden meer voordelen.

Een verticale hefbrug kan een aantal van de problemen met conventionele hefbruggen oplossen door snellere toegang, minder impact op het milieu en betere verbindingen tussen twee landgebieden te bieden.

https://wolftools.nl/product-categorie/hefbruggen/