Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Waar let je op tijdens het kiezen van een rijschool

Het halen van een rijbewijs is leuk maar ook lastig, een goede rijschool kan het halen van een rijbewijs makkelijker maken. Een rijschool moet je namelijk goed leren rijden, ook is het belangrijk om te weten hoe je je moet gedragen in het verkeer. Er zijn veel verschillende rijscholen en het blijft altijd lastig om de juiste te kiezen, ook het pakket wat je moet nemen is lastig om te kiezen. 

Kies voor kwaliteit

Het is heel belangrijk om een rijschool te kiezen die kwalitatief goed is, dit is niet altijd de goedkoopste rijschool. Het slagingspercentage geeft aan hoe goed de rijschool is, het is ook belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt wanneer er lessen uitvallen. Waar je ook op moet letten is of de rijschool aan alle eisen voldoet.

Informeer wat je rijbewijs gaat kosten

Het is fijn om zekerheid te hebben over wat je rijbewijs gaat kosten, hierdoor weet je namelijk waar je aan toe bent. Door goed met je instructeur je kijken naar hoeveel lessen je nodig hebt kan je het juiste pakket uitzoeken. 

Houdt goed overleg met je instructeur

Het is belangrijk om een band te hebben met je instructeur omdat je vaak met elkaar in de auto zit, je moet ook goed met elkaar kunnen communiceren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kunnen overleggen wanneer je klaar bent voor de tussentijdse toets en het rijexamen. Het is ook belangrijk om dingen te durven vragen als je iets niet snapt of extra wil oefenen.

Kijk wat het voordeligst is

Bij veel rijscholen kun je pakketten nemen, hier zitten dan lessen en examens in een pakket, er wordt hiervoor ook een vast bedrag gerekend. Vaak is het ook mogelijk losse lessen te nemen, hierdoor zit je nergens aan vast en kun je examen doen wanneer je er klaar voor bent.