Renault1916v
Image default
Huishoudelijk

Vijf tips om uw mes te slijpen

Messen slijpen kan een kunst zijn, het kan ook een eenvoudige taak zijn één keer per maand of als uw mes bot wordt. Voor dit artikel hebben we gekeken naar enkele moeilijkheden waar mensen tegenaan lopen tijdens het slijpen. Hiervoor hebben we vijf tips opgesteld.

#1 Slijphoek kwesties

het maakt niet uit welk product u gebruikt, de specifieke hoek om te slijpen is niet zo belangrijk als het houden van een constante hoek. Een hoek van 20 graden ten opzichte van het oppervlak van het blad is de hoek de u wilt aanhouden tijdens het verscherpen. Houd het consistent.

#2 Rustig aan

Een ding waarbij nieuwe mensen vaak de neiging hebben om te doen is om te veel druk te zetten bij het slijpen. Mijn beste vergelijking is de golfswing of bowlingswing – meer inspanning betekent niet dat de bal verder of rechter gaat. Het is een zeer lichte grip en lage druk op het mes dat het beste is. Laat de slijpsteen het werk doen; houd een constante hoek en een constante druk op de steen.

#3 Steen keuzes

Dit is de oudste verscherpingstechniek de er bestaat, die ook nog steeds wordt toegepast. Denk niet dat een steen die u buiten opraapt hierbij de klus kan klaren. Ik heb veel verschillende slijpstenen uitgeprobeerd, maar de beste keuze blijft toch afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Een ruwe wetsteen met late korreldichtehid voor de eerste passage, vooral voor een bot mes. Een middelmatige steen is dan de volgende, dan een fijne en extra fijne steen. Hoe slechter de conditie van jouw rand, hoe meer tijd het kost om de beste rand te krijgen. Dit is gelijk een reden om de rand van jouw mes constant te slijpen, want als uw rand eenmaal scherp is, kost het weinig energie om deze scherp te houden. Persoonlijk gebruik ik dagelijks een fijne platte keramische wetsteen.

#4 Leer uw steen kennen

De meeste slijpstenen kunnen nat of droog zijn, maar sommige stenen worden snel afgebroken door olie. Het is cruciaal om de richtlijnen van de fabrikant op een steen te lezen. Op het de verkeerde steen kan olie de poriën van de steen verstoppen wat het slijpproces zal vertragen.

#5 Test uw blad

Test de scherpte van het blad door een vel papier af te snijden. Als het netjes door het papier snijdt zonder het blad te scheuren of om te buigen, weet u dat het mes scherp is. Een laatste, hopelijk voor de hand liggende tip: test nooit de scherpte op uzelf. Bewaar het haar of de huid van uw arm. Levensloze objecten helpen u graag om te bepalen of u het verscherpen goed heeft uitgevoerd!

http://www.preppers.nl