Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Veilig autorijden

Wanneer je deelneemt aan het verkeer, moet je dit zo veilig mogelijk doen. Veilig autorijden is in de basis het kennen van alle verkeersregels. Ook gaat het om het toepassen van de opgedane kennis die je tijdens de rijlessen hebt geleerd. Daarnaast moet je een goede beheersing van het voertuig hebben, een goed inzicht hebben, aandachtig op blijven letten en verantwoordelijkheid dragen.

In de praktijk

De beste manier om achter het stuur te zitten is met twee handen aan het stuur. Je kan er voor kiezen om de handen op 10 voor 2 te plaatsen, maar kwart voor 3 is ook prima. Daarnaast is het verboden om een telefoon in je hand te hebben. Toch zie je nog vaak mensen even op hun telefoon kijken. Dit zorgt voor onnodige ongelukken en daarmee dus een mindere veiligheid op de weg. Bewaar daarnaast ook voldoende afstand op je voorliggers. Dan heb je genoeg tijd om te reageren mocht er iets mis gaan.

Een veilige auto

Natuurlijk doe je er ook goed aan om in een veilige auto te rijden. Controleer voor je een auto koopt of deze apk gekeurd is en of deze schadevrij is. Een van de veiligste automerken ter wereld is al jaren Volvo. Dit Zweedse automerk stelt veiligheid als hun nummer 1 prioriteit. Met een Volvo weet je dus zeker dat je goed beschermt bent.

Volvo chiptuning

Mocht je toch wat extra vermogen willen creëren en eventueel ook een zuinigere motor willen hebben? Dan kun je met volvo chiptuning de grenswaardes van de motor opschroeven. Daarmee gaat de motor soepeler, sneller, zuiniger en krachtiger van worden. Met volvo chiptuning krijg je dus net dat extra beetje vermogen.

https://cts-chiptuning.com/volvo-chiptuning/