Renault1916v
Image default
Kinderen

Tips voor een leuk moeder-dochter fietsavontuur

Tips voor een leuk moeder-dochter fietsavontuur

Fietsen is een fantastische kans voor moeders om wat quality time alleen te krijgen. Maar het is ook een geweldige manier om wat meidentijd met je dochter door te brengen! Zou het niet geweldig zijn om je dochter op haar meisjesfiets 18 inch te zien springen en met jou door de velden te zien razen? Het maakt niet uit hoe ver of snel je reist op fietstochten als deze. Bij gezinsfietstochten draait alles om plezier hebben en ontdekken. Bovendien is dit een geweldige manier om buiten een band op te bouwen terwijl je aan lichaamsbeweging doet. Het is tijd en energie goed besteed! Door je van tevoren voor te bereiden, wordt de hele ervaring veiliger en aangenamer. Jij en je dochter zullen meer plezier hebben als de reis goed gepland is.

Eten tijdens een lange fietstocht

Het is een goed idee om tijdens langere fietstochten jezelf goed te voeden tijdens het fietsen. Je bent klaar om te gaan zodra je tote bag vol is met voedzaam voedsel. Maar wat moet je meenemen? Bewerkte voedingsmiddelen zijn handig om mee te nemen omdat ze meestal licht zijn, maar ze kunnen je maag van streek maken en zullen je honger niet lang stillen. Appelschijfjes en druiven zijn heerlijke snacks om te eten, omdat ze eenvoudig te verpakken zijn en niet snel bederven. Ook lekker is een mix van noten en chocolaatjes. Walnoten gecombineerd met hapklare chocolaatjes en pinda’s zijn een traktatie voor de maag. Bananen zijn ook de perfecte snack voor atleten en zitten in vrijwel elke goodybag na de race omdat ze veel kalium bevatten. Bananen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en vullen de elektrolyten aan die je door de activiteit bent kwijtgeraakt. Ideaal dus als je een fietstocht gaat maken.

Leer je dochter wat verkeersveiligheid regels

Jonge kinderen missen vaak de volwassenheid om de essentiële beslissingen te nemen voor veilig rijden. Je moet je kleintje dus leren dat een kleuter fiets als een voertuig wordt beschouwd, zoals elke auto die ze op de weg ziet. Dit houdt in dat jij en je dochter zich aan de verkeersregels moeten houden. Dit omvat de tekens en signalen waarvan veel mensen denken dat ze alleen van toepassing zijn op grotere voertuigen. Breng je dochter de noodzaak bij om te allen tijde waakzaam te blijven. Van beide kanten kijken en oogcontact maken met chauffeurs voordat jullie de straat oversteken of afslaan, is essentieel om ervoor te zorgen dat andere weggebruikers jullie hebben opgemerkt. Kijk ook uit voor openslaande deuren van geparkeerde auto’s. Het is ook cruciaal om de verkeersstroom te volgen. Dit betekent dat jij en je dochter niet in tegengestelde richting mogen rijden van de andere weggebruikers.

Vind de meest geschikte route

Het maakt niet uit waar je heen gaat als je het type moeder bent dat af en toe op haar fiets rijdt. Maar deze regel is niet van toepassing als je je dochter meeneemt op de rit. Ze moet veilig op de weg zijn en geïnteresseerd zijn in de activiteit. Je moet eerst fietsroutes opzoeken voordat je al het andere plant. Waar moet rekening mee worden gehouden? Het is beter om bergopwaartse routes en drukke wegen te vermijden. Te ver gaan is een slecht idee als je met je kind rijdt, omdat ze het misschien te moeilijk vinden en de motivatie verliezen. Kortere ritten zullen hen betrokken houden en zullen hen aanmoedigen om opnieuw te rijden.