Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe zijn de parkeermogelijkheden op Rhodos

Wanneer je een op vakantie in Rhodos een auto huurt, dan vraag je je natuurlijk af hoe het nou zit met parkeren. Zijn de wegen druk? Zijn er overal parkeermogelijkheden? Is het gratis parkeren of moet er betaald worden? Dit vroegen wij ons ook af en zijn daarom op onderzoek uitgeweest. Het varieert namelijk waar je bent op Rhodos. 

Een parkeerplek vinden kan lastig zijn

Hoe dichter je bij de oude stad komt hoe lastiger het is om een vrije parkeerplek te vinden. Het is namelijk enorm druk daar en wil je kans maken op een parkeerplek dan zou je vroeg in de ochtend al naar de stad moeten rijden. Gelukkig is het niet noodzakelijk om zo vroeg uit je bed te stappen om een parkeerplaats te bemachtigen. Je kunt namelijk wel genoeg parkeermogelijkheden vinden rondom de binnenstad. Het is dan ongeveer nog 5 a 10 minuutjes lopen. 

Rustige wegen

De wegen zelf zijn nooit druk en je zult zelden een file tegenkomen in het verkeer op Rhodos. Let wel op wanneer je gaat parkeren, want er zijn plekken waar je overduidelijk niet mag parkeren op Rhodos. Alhoewel dit duidelijk met verkeersborden wordt aangeduid, parkeren alle Grieken alsnog massaal op plekken waar niet mag geparkeerd worden. Hierdoor denken veel toeristen dat ze een vrije parkeerplek hebben gevonden. 

Voorkom boetes met je huurauto

Echter is dit een plek met een parkeerverbod waardoor je het risico loopt op een parkeerboete of dat je auto wordt weggesleept. Dit is het laatste wat je wilt krijgen op vakantie. Wanneer je een auto huurt op Rhodos kun je dit navragen bij de autoverhuurbedrijf. Zij weten exact waar wel en niet geparkeerd mag worden. Vaak geven zij ook een kaart van Rhodos mee waarop zij duidelijk aangeven waar je het beste kunt parkeren bij verschillende bezienswaardigheden. Wij adviseren om dit aan te houden. Zo vermijd je drukke straten, parkeerboetes en kun je snel veilig parkeren.