Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

4 redenen waarom jij moet werken in de installatietechniek

De coronacrisis kende voor veel branches grote klappen. Mensen vielen weg, de werkgelegenheid werd minder en er vielen veel ontslagen. Werknemers en werkgevers hadden het moeilijk en reorganiseren was nodig. Gelukkig krabbelen de meeste branches weer op. Er was echter één branche die juist een sterke groei kende (en nog steeds groeiende is!) in deze moeilijke tijd: De installatietechniek. Het werken in de installatietechniek kent veel voordelen, waarbij wij er vier gaan behandelen in deze blog.

  1. Veelzijdige werkzaamheden

Allereerst is het werken in de installatietechniek lekker veelzijdig. Er zijn ontzettend veel verschillende projecten waar jij aan kan werken. Daarbij kom je ook steeds op verschillende werkplekken. Zo kun jij bijvoorbeeld werken in schepen, stallen, scholen, ziekenhuizen, hallen, zwembaden etc. Elk project is anders en bij elk project moet jij weer uitvinden hoe jij dit het beste aan kan pakken. Lekker veelzijdig dus, waardoor de dagen voorbij vliegen!

  1. Veel doorgroeimogelijkheden

Het tweede voordeel van het werken in de installatietechniek zijn de doorgroeimogelijkheden. De techniek branche is namelijk heel erg breed, waardoor je niet snel uitgeleerd raakt. Elke monteur kan zich ontwikkelen op het vlak dat hij of zij het leukste vindt. Voor alle nieuwe technologieën die ontstaan, zoeken werkgevers namelijk mensen die daarbij kunnen helpen. En jij bent de specialist die over deze kennis beschikt! Ook als je bijvoorbeeld wilt doorgroeien naar managementfuncties, is de installatietechniek een uitstekende branche. Er liggen genoeg kansen voor jou, waarbij T-Pion jou graag wil helpen.

  1. Groeiende werkgelegenheid

De groeiende werkgelegenheid is het derde voordeel. Er is momenteel relatief veel werkgelegenheid in de installatietechniek. Denk hierbij niet alleen aan montagewerkzaamheden, maar ook aan managementtaken. Doordat nieuwe technologieën als paddenstoelen uit de grond schieten heb je ook specialisten nodig die hiermee kunnen werken. Jij wordt hier speciaal voor opgeleid en hebt veel kennis over deze techniek en technologieën. Daarom wordt jij nu, maar ook zeker over enkele jaren, steeds belangrijker voor werkgevers.  

  1. Veel extra vrije dagen

Tot slot een voordeel waar wij niet omheen kunnen. Als jij werkt in de installatietechniek, heb jij in vergelijking met andere branches veel vrije dagen. In het algemeen heb je binnen deze branche 25 vrije dagen plus 13 ATV dagen. De extra ATV dagen zorgen ervoor dat jij 2,5 week extra vakantie hebt! Terwijl werknemers in andere sectoren zitten te zwoegen, kun jij lekker genieten van je extra vrije tijd.

Ben jij nu ook enthousiast geraakt over het werken in de installatietechniek? Dat snappen wij heel goed! T-Pion helpt jou graag verder. Omdat de vraag naar technische specialisten blijft groeien, waardoor er veel kansen voor jou ontstaan. Wij helpen je graag verder naar het vinden van jouw ideale baan in de techniek!

 

https://www.t-pion.nl/