Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Suzuki Geschiedenis

Het automerk Suzuki staat in ons land vooral bekend als merk van compacte modellen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. De Consumentenbond roept Suzuki dan ook regelmatig uit tot het betrouwbaarste automerk vanwege het lage aantal pechgevallen.

Geschiedenis

In 1909 richt Michio Suzuki Suzuki Loom Works op in het kleine kuststadje Hamamatsu. Er worden in eerste instantie weefgetouwen gemaakt voor de reusachtige Japanse zijde-industrie.

Na bijna 30 jaar en een op het moment dat de weefgetouwen markt verzadigd was werd het tijd voor diversificatie. Michio ziet dat er vraag is naar kleine, praktische auto’s.

Hij start in 1937 met de ontwikkeling van prototypes van auto’s. Door de tweede wereldoorlog komt het project alleen stil te liggen.

Na de oorlog wordt in eerste instantie gestart met de ontwikkeling van een motorfiets. De eerste Suzuki-motorfiets is de Power Free. Hij is betaalbaar en eenvoudig te bouwen en onderhouden. In 1954 produceert Suzuki al 6000 exemplaren per maand.

De naam van het bedrijf wordt dan veranderd in ‘Suzuki Motor Co., Limited’. Ook de ontwikkeling van de eerste Suzuki auto wordt dan weer opgestart. Het is de Suzulight die in 1955 wordt gelanceerd.  De eerste auto wordt snel succesvoller dan de motorfietsen. De Suzulight heeft voorwielaandrijving en een onafhankelijke ophanging.

Populaire modellen van nu

Wat ooit begon als fabrikant van weefgetouwen, is op 100 jaar tijd doorgegroeid tot een wereldspeler van de auto-industrie met een jaarlijkse productie van meer dan 3 miljoen auto’s.

Suzuki is sterk in zuinige stadsauto’s en betrouwbare 4×4’s. Met name de Ignis, Swift en Vitara doen het goed en zijn steevast terug te vinden in de top 100 best verkopende auto’s

De combinatie van stijl, verfijnde techniek en Japanse kwaliteit voor een alleszins redelijk maandbedrag maakt ook Suzuki Private Lease aantrekkelijk.

Met private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Suzuki. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning. 

Swift

De eerste generatie Suzuki Swift komt in 1983 op de markt. De doorontwikkeling staat sindsdien niet stil. In 2017 is Suzuki toe aan de vijfde generatie Swift. Deze staat op een volledig nieuw lichtgewicht platform. Hoewel de constructie lichter is dan de meeste standaard constructies, voldoet hij aan alle criteria voor impacts en voetgangersveiligheid.

Bij de laatste twee generaties Swift is de wegligging sterk verbeterd. In combinatie met een sportief uiterlijk is de Swift daardoor ineens uitgegroeid tot een sportieve hippe auto.

De Suzuki Swift komt in klanttevredenheidsonderzoeken vaak als een van de betrouwbaarste auto’s uit de bus. Daarnaast is hij zuinig. Dit maakt Suzuki Swift Private Lease mede zo populair. 

Ignis

De Suzuki Ignis komt voor het eerst in 2001 op de markt. In 2006 verdwijnt het model van het toneel om vervolgens in 2016 weer op te duiken. Dit keer als een Ultra Compacte SUV.

De nieuwe Ignis heeft een opvallend hip design. Hij oogt vooral smal en hoog. Hij is nu ook leverbaar als als Smart Hybrid, waarbij een elektromotortje de verbrandingsmotor ondersteunt bij accelereren.

Hoge modellen zijn momenteel erg populair in Nederland. De Ignis profiteert hier ook van. Suzuki Ignis Private Lease is het misschien wel de voordeligste manier om in een nieuwe hoge auto te rijden. 

Vitara

De Vitara heeft nogal een ontwikkeling doorgemaakt. De eerste Vitara die eind jaren 80 werd geïntroduceerd was een kleine jeep. Later werd de Vitara een volwaardige SUV met een krachtige zescilinder benzinemotor. Inmiddels is hij doorgegroeid tot een stoere crossover.

De Vitara is standaard uitgerust met voorwielaandrijving. Vierwielaandrijving is nog wel mogelijk. In 2019 kreeg de Vitara een subtiele facelift met aangepaste bumpers, nieuwe carrosseriekleuren en een licht gewijzigd interieur.

Via Suzuki Vitara Private Lease is het mogelijk om zorgeloos zo’n nieuwe Vitara te rijden voor een vast bedrag per maand.

Private Lease

Suzuki modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Suzuki Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.