Renault1916v
Image default
Internet

Zo maak je je tuin in 2021 tot ieders favoriete plek

Vanwege de Covid-19 pandemie ben je dit jaar stellig ook vaker thuis gebleven. Hierdoor werd je woning niet meer slechts de plek waar je naar toeging om te eten en slapen, maar leerde je het te waarderen als de plaats waar je op een veilige manier met je dierbaren kon vertoeven. Je huis werd waarschijnlijk echt je thuis, terwijl je tuin je het gevoel gaf dat je niet verbannen was naar een bestaan tussen de vier muren van je woning. 

Misschien lukte het je om in navolging van onze tuin ideeën voor 2020 dit gedeelte van je verblijf met behulp van loungesets om te toveren tot een ontstress-tuin. Indien dat zo is geef ik je in dit artikel enkele tips hoe je dit idee in 2021 verder kunt transformeren tot de plaats waar je met je gezinsleden, vrienden of kennissen die activiteiten ontplooit waarvoor je normaliter de deur uitging. Ook indien je nog geen ontstress tuin hebt, kun je met onderstaande tips je plek veranderen tot een veilige ontmoetingsplek voor je dierbaren.

Van ontstress-tuin naar veilige haven voor een ieder

Je kunt hier nalezen hoe je zelf een anti burn-out tuin kunt creëren. Je doet dat namelijk door te spelen met planten, kleuren en materialen al dan niet om een (opblaasbare) jacuzzi, sauna of zwembad, heen. Ook doe je aan deze trend mee door er vaker voor te kiezen in je tuin te fitnessen of gewoon te relaxen op dralon kussens die je al dan niet op een van de vele beschikbare loungesets hebt gelegd.

Van deze basis is het eigenlijk een simpele stap naar het maken van je tuin tot de favoriete plek vaneen ieder.  Het is de bedoeling dat je in je tuin haast evenveel tijd gaat doorbrengen als in je woonkamer en het aantrekkelijk genoeg maakt voor je bezoekers om dat als locatie uit te kiezen voor jullie borrels. Onderstaand stappenplan helpt je daarmee op weg.

Maar eerst enkele ideeën voor een actiever en veiliger gebruik van je tuin

Je kunt de tuin ideeen voor 2021 op de voet volgen of zelf bepalen wat er voor zal zorgen dat je tuin ook je plekje wordt.

Zo kun je:

– een electrische kachel of open haard laten plaatsen in een beschut gedeelte van je tuin, waardoor je het nimmer te koud buiten hebt;
– een buiten bar laten bouwen, wat het chillen voor jou en je vrienden mogelijk maakt. Eventueel kun je daarvoor een gedeelte van je garage reserveren;
– er voor zorgen dat je ook vanaf je terras naar televisie kunt kijken. Door een tuinset op een strategische plek te zetten op je balkon, terras of tuin is dit goed mogelijk. Indien je ook nog een plaid en kussens binnen handbereik houdt, verander je je tuin in een handomdraai in een tuin bioscoop voor je kinderen;
– zorgen voor internet bereik in je tuin;
– een veilige speelplek maken voor je kids: plaats daar hun kindertuinstoel en stimuleer ze om zoveel mogelijk daar te gaan spelen;
– het avondeten buiten opdienen: ook het geven van openlucht diners in je tuin kun je in het verlengde van dit idee,organiseren.

Stappenplan tuin als veilige haven

1. Weet wat je wilt

Voordat je aan de slag gaat met het veranderen van je tuin, is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Daartoe kun je de zoekterm tuin ideeen 2021 gebruiken bij het googlen of in tijdschriften en vakbladen nagaan wat de nieuwste trends zijn. Met deze ideetjes ga je bij jezelf en huisgenoten na hoe je tot nu toe gebruik gemaakt hebt van je tuin. Is het bijvoorbeeld slechts een plek die de doorgang naar je voordeur is of is je tuin de plek voor je honden en of kinderen om in te ravotten? Plant je slechts bepaalde planten in je tuin of is het een plek waar je je spullen op slaat? Ga ook na of jullie graag in je tuin vertoeven en op welke momenten jullie dat het liefst doen. Bespreek vervolgens de ideeën die je het meest aanspreken, waarbij je rekening houdt met elkaars wensen en de activiteiten die jullie vaker in de tuin zullen ontplooien.  

2.  Bepaal je budget voor dit project

Nu je weet welke veranderingen je wenst door te voeren in je tuin, is het tijd om na te gaan of je wel genoeg geld voor dit project hebt. Alvorens dat te doen is het een goed idee om te inventariseren wat je reeds in huis hebt dat geschikt is voor je plannen. Ook kun je binnen je netwerk checken of men goederen heeft staan die je goed kunt gebruiken voor dit doel. Bezoek vervolgens webwinkels en speciaalzaken om achter actuele prijzen van spullen te komen. Maak nu op basis van deze gegevens je begroting en reserveer ook van geld voor onvoorziene uitgaven tijdens het uitvoeren van het project. Hierdoor hoef je de kindertuinstoel waarop je dochtertje op slag verliefd is wanneer ze het ziet, bijvoorbeeld niet te laten staan.

3. Ga aan de slag  

Wanneer je de spullen die je nodig hebt in je bezit hebt, is het tijd om aan de slag te gaan. In sommige gevallen zal je genoeg hebben aan het opleuken van je loungesets met dralon kussen, terwijl het ook mogelijk is dat je eerst je tuin enigszins moet verbouwen voordat je accessoires en andere meubels kunt plaatsen. 

4. Maak je tuin covid-19 proof

Het hebben van een veilige tuin betekent in het nieuwe normaal dat je er voor zorgt dat de kans dat jij en je dierbaren besmet raken met het covid-19 virus of andere ziektekiemen, beperkt is. Je kunt bijvoorbeeld een gedeelte in je tuin afschermen waarin je personen die niet tot je gezin behoren ontvangt. Tevens kun je met behulp van planten en tuinmeubels er voor zorgen dat de onderlinge afstand altijd twee meter is. En natuurlijk kies je voor materialen die gemakkelijk te reinigen zijn.

5. Geniet van het resultaat

Zodra je klaar bent met het omtoveren van je tuin in de plek waar jullie de meeste tijd zullen doorbrengen, wordt het tijd dat je gaat genieten van het resultaat. Indien je gewend bent om de meeste tijd binnen door te brengen, zal je jezelf in het begin misschien wel moeten dwingen om vanuit je tuin de thuis opdrachten van je werk uit te voeren. Zeker wanneer het al wat kouder wordt is de kans groot dat je er voor zult kiezen om binnen te blijven. Indien je echter een kachel liet installeren op je patio of voor een ouderwets open haard gekozen hebt, zal de kou er niet voor zorgen dat je slechts vanachter je ruiten van je investering geniet. 

Zoals je merkt  is eigenlijk niet moeilijk om zelf het gebruik van je tuin aan te passen naar de huidige omstandigheden. Noch heb je er eigenlijk niet veel voor nodig om dit gedeelte van je verblijf tot de plek te maken waar je de meeste tijd doorbrengt; alleen of in gezeldschap van je dierbaren. Met bovenstaand stappenplan hoop ik dat het je lukt om in 2021 dit doel te verwezelijken. Mocht je echter hulp nodig hebben bij het uitvoeren van je project, dan nodig ik je uit om ons nu te contacteren voor advies en onze deskundige begeleiding.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

https://tuinbasis.nl