Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Wooninspiratie: dit is waarom je moet kiezen voor een houten vloer

Stijlvol, warm, rustiek ꟷ allemaal termen die de je toe kunt schrijven aan een houten vloer. Maar ook modern en fris, industrieel en stoer of landelijk en gezellig kenmerken deze tijdloze vloerbekleding. Een houten vloer is eigenlijk altijd goed. Het kost misschien wat meer onderhoud en een houten vloer is doorgaans duurder dan een alternatief als laminaat of pvc, maar je krijgt er ook echt iets voor terug.

Twijfel je over jouw nieuwe vloerbekleding? Dit zijn de redenen om voor een houten vloer te kiezen! Laat je inspireren.   

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer

Het piept en kraakt, zet uit en krimpt – dat is precies wat een houten vloer zo uniek maakt. Geen plank is hetzelfde en dat geeft karakter. Een houten vloer of parketvloer staat dan ook prachtig in een woonboerderij of karakteristiek herenhuis. Je benadrukt namelijk de oude elementen zonder in te leveren op wooncomfort. Kortom, een houten vloer geeft sfeer aan je huis en zorgt voor een authentieke uitstraling. 

Maar welk hout kies je? Ieder soort hout heeft z’n eigen charmes. Karakteristiek eikenhout is bijvoorbeeld goed te behandelen en biedt daarmee heel veel opties. Massief grenen geeft je de kenmerkende noesten en is zeer geschikt om te schilderen. Je kunt zelfs kiezen voor een vloer van bamboe. Met een houten vloer kun je dus alle kanten op.    

Veelzijdig hout

Omdat hout van nature al een hele mooie uitstraling heeft, kun je ervoor kiezen om voor een onbehandelde look te gaan. Met de juiste lak creëer je de illusie dat de houten planken niet behandeld zijn maar zijn deze toch beschermd tegen veelvuldig gebruik. Maar ook een doorleefde vloer met slijtplekken kan juist extra karakter geven aan een ruimte. 

Daarnaast kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om je houten vloer te behandelen met whitewash, wat de plank lichter maakt en zorgt voor een frisse uitstraling. Bepaalde houtsoorten hebben van zichzelf een donkere kleur. Deze houten vloeren kunnen een ruimte met lichte muren echt een boost geven! 

Welke sfeer je in huis ook wil bereiken, met een houten vloer ben je al een goed eind op weg. Combineer je meubels en accessoires met jouw houten vloer naar keuze, en maak van je woning een elegant geheel. 

De houten vloer van je dromen  

Ben je overtuigd van de schoonheid van een houten vloer en wil je deze ook in jouw huis? Dan kun je terecht bij Bebo Parket. Deze vloerspecialisten hebben een breed assortiment houten vloeren en alle kennis in huis om je te helpen bij he maken van je keuze.

https://www.beboparket.nl/