Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is een financial lease?

Financial lease is een vorm van leasing die vaak door een persoon of bedrijf wordt gebruikt om de aankoop van een auto te financieren. Een financial lease is vergelijkbaar met een reguliere lease, maar de huurder heeft een optie om het gehuurde tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen. Deze optie kan op elk moment tijdens de huurperiode worden uitgeoefend. Daarnaast is het ook mogelijk om financial lease toe te passen op bedrijfswagens, ideaal voor startende ondernemers!

De voor- en nadelen van leasen

Een auto leasen is een goede optie voor mensen die niet de grote verplichting willen aangaan om een nieuwe auto te kopen. Naast de flexibiliteit om het op elk moment terug te geven, kan leasing ook kosteneffectiever zijn. Het nadeel is dat u moet betalen voor eventuele slijtage aan de auto wanneer u deze inlevert, wat kostbaar kan zijn. De voorwaarden van een lease kunnen variëren, maar doorgaans betaalt u één maandbedrag terwijl u met de auto rijdt. De eerste betaling zal duurder zijn dan toekomstige betalingen omdat deze naast de maandelijkse leasebetaling ook aftrekbare kosten en belastingen omvat.

Een auto kopen of leasen?

Leasen kan een goede optie zijn als je om de paar jaar in een nieuwe auto wilt rijden. Maar als je minstens 5 jaar in dezelfde auto wilt rijden, dan is kopen de beste optie. De kosten van leasing worden meestal bepaald door de kosten van het voertuig en jouw inkomen. De maandelijkse leasebetaling wordt berekend door het totale bedrag te delen door het aantal maanden in uw leaseperiode. De maandelijkse leasebetaling omvat ook alle andere kosten die gepaard gaan met het leasen van een voertuig. Zo kan er gesteld worden dat leasen zinvol kan zijn voor mensen die graag om de 3-4 jaar in een nieuwe auto rijden, maar het heeft geen zin voor mensen die hun auto langer dan 5 jaar willen houden.

https://www.haaimahylkema.nl/financial-lease/