Renault1916v
Image default
Vakantie

Twee simpele tips voor jouw autovakantie!

Op vakantie gaan met de auto is het afgelopen jaar weer enorm in trek geraakt. Dit heeft natuurlijk deels met de reisrestricties te maken gehad. Anderzijds zijn we zo ‘gewend’ geraakt aan het op vakantie gaan met het vliegtuig dat we de charmes van het op vakantie gaan met de auto een beetje uit het oog zijn verloren. We verwachten dan ook dat de autovakanties na dit jaar weer stukken populairder zullen worden! Daarom geven we je in deze blog enkele tips die jouw autovakantie stukken aangenamer kunnen maken.

Autorit

Het klinkt ontzettend aantrekkelijk om zo snel mogelijk op je eindbestemming te zijn. Je kunt dan ‘echt’ gaan genieten van jouw vakantie. Toch raden we je aan om de autovakantie vanuit een ander perspectief te gaan bekijken. De vakantie dient namelijk al te beginnen vanaf het moment dat je in de auto stapt. Je kunt onderweg genieten van de prachtige steden en natuurgebieden waar je doorheen rijdt. Wanneer je de autorit enkel ziet als vervoer van-en naar de vakantie zul je ook veel eerder geneigd zijn om zo snel mogelijk door te rijden. Hierdoor houd je te weinig pauzes en zal je te vermoeid weer achter het stuur kruipen. Daarnaast kunnen we je natuurlijk aanraden om af te wisselen van bestuurder indien mogelijk. Het is hierom altijd verstandig om met minimaal 2 personen op autovakantie te gaan die een rijbewijs hebben.

Bagage

Een van de grootste voordelen van het op vakantie gaan met de auto is natuurlijk dat je zoveel bagage mee kunt nemen als je zelf wilt. Is de auto niet groot genoeg voor alle bagage? Dan bezoek je de website van aanhangcars.nl. Wanneer je op zoek bent naar meer bagageruimte dan kun je het gelukkig zo gek maken als je zelf wilt. Zo heb je aanhangwagens allerlei verschillende afmetingen. Het voordeel van de aanschaf van deze aanhangwagens is dat je deze natuurlijk na je vakantie ook gewoon kunt blijven gebruiken! Het zal een investering zijn die toevallig nu gedaan wordt voor de vakantie, maar in een later stadium nog vele malen handig van pas zal komen.