Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Schade auto oplossen

In Nederland gebruiken we massaal de auto om ons te verplaatsen van locatie naar locatie. Hoewel we allemaal denken dat we de beste chauffeur zijn, gaat het ook wel eens mis. Een auto die je niet ziet, te laat remmen of het verkeerd inschatten bij het parkeren. Er zijn verschillende soorten autoschade en ze worden allemaal als vervelend ervaren, maar weet jij welke autoschade in Weert het meest voorkomt? Wij vertellen je er meer over en hoe je de schade kunt oplossen.

Meest voorkomende autoschade

  • Kras- en/of lakschade – Een kras op de auto of lakschade is een dagelijks voorkomend probleem bij autogarages. Er hoeft maar iets langs de auto te komen en er zit een kras in de lak. Met name bij hevige regen en wind kan er wel eens iets langs de auto vliegen als steentjes, waardoor de kans op krassen toeneemt.
  • Deukschade – Hoewel we het allemaal proberen te voorkomen, hebben veel auto’s in Nederland deukschade. Dit kun je al krijgen door onvoorzichtig de deur open te maken of een paaltje met de bumper aan te raken. Gelukkig kunnen deuken er in de meeste gevallen eenvoudig worden uitgehaald bij een specialist.
  • Parkeerschade – Ruim 18% van alle schade komt voort uit het parkeren van de auto. Met name de rechter achterbumper wordt bij het file parkeren vaak geraakt. Neem daarom de tijd bij het inparkeren. Is het parkeervak te krap? Ga op zoek naar een ruimer vak en voorkomen problemen!

Schade oplossen

Het is natuurlijk altijd vervelend als je schade aan jouw auto krijgt. Je moet dan weer op zoek gaan naar autobedrijven in Weert die je schade vakkundig kunnen herstellen. Het vervelende hieraan is dat jij de auto voor een kleine periode kwijt bent. Gelukkig krijg je bij de meeste autogarages een leenauto en kan de schade snel worden hersteld. Daarnaast zal je met de verzekering om tafel moeten gaan om de kosten van de opgelopen schade vergoed te krijgen. Het is daarom aan te raden om goed verzekerd te zijn en altijd een schadeformulier bij je te hebben. Deze kun je tegenwoordig ook makkelijk online op je telefoon bewaren. Zo heb je alle bestanden bij de hand om de schade snel op te lossen.

Gerelateerde artikelen

Eenvoudig online een dashcam kopen voor uw auto!

Waarom gaat Allsecur opeens Allianz Direct heten?

Met Xenon lampen heeft u als bestuurder beter zicht achter het stuur