Renault1916v
Image default
Woning en Tuin

Praktische informatie over je voordeurgreep

Het lijkt zo eenvoudig, een deurgreep, maar er zijn toch een aantal dingen die van belang zijn bij het aanschaffen of vernieuwen van je deurgreep. Wat is bijvoorbeeld de hoogte van een deurgreep? Bij de hoogte van de voordeurgreep wordt uitgegaan van het hart van de deurgreep, dat zich bevindt op 105 centimeter hoogte, gemeten vanaf de onderkant van de deur.

Wil je aan de buitenzijde van de deur een knop en aan de binnenzijde een deurklink? In dat geval kun je een wisselstift kopen die je op de deurklink monteert. Deze constructie zorgt ervoor dat je aan de buitenzijde een deurknop kunt plaatsen.

Onderhoud van je voordeurgreep

De deurgreep van de voordeur wordt veelvuldig gebruikt en is daarom aan slijtage onderhevig. Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan beschadigingen, zoals het schuren of stoten met een sleutelbos of andere voorwerpen. De voordeurgrepen kunnen worden gereinigd metsopje of met een allesreiniger.

Agressieve reinigingsmiddelen of schuurmiddel kunnen schade veroorzaken. Ook het juist monteren en afstellen van deurgrepen zal de levensduur verlengen. Als een schilderbeurt aan de voordeur nodig is dan kun je het beste de het gehele deurbeslag verwijderen en later weer terugplaatsen. Op deze manier voorkom je dat er verfspatten op de deurgreep komen.

De keuze van je voordeurgreep

Bij verschillende winkels kun je de verschillende deurgrepen bekijken en je laten inspireren door de mogelijkheden. De medewerkers van bouwmarkten en leveranciers van deurgrepen kunnen je helpen met de keuze van je voordeurgreep en je adviseren over het onderhoud ervan.

Op deze manier heb je jarenlang plezier van je voordeurgreep. Je huis krijgt karakter door de juiste voordeurgreep omdat dit unieke product het visitekaartje van je huis is.

https://www.deurklinken.com