Renault1916v
Image default
Woning en Tuin

Pak je spullen altijd goed in in verhuisdozen

 Gaat u verhuizen? Het inpakken van uw spullen is belangrijker dan u denkt. Dit heeft meerdere redenen. Hieronder ga ik jullie uitleggen waarom het zo belangrijk is om voldoende verhuisdozen te gebruiken. En geloof mij, dat zijn meer redenen dan je denkt.

De bescherming van je spullen
Dit is voor velen de belangrijkste reden. Als je alles inpakt in een verhuisdoos, zijn je spullen goed beschermt. Bij verhuizen moet er in één dag veel gebeuren, dus ben je druk aan het sjouwen met alles. Daarnaast geef je de verhuisdozen vaak door aan iemand anders. In de verhuiswagen moet alles gestapeld worden. Soms blijven spullen even buitenstaan, en kunnen er dingen omwaainen. Genoeg momenten waarop er iets kan vallen. Als je je vazen los wilt verhuizen, dan is deze waarschijnlijk kapot als hij valt. Maar als je je vaas in een verhuisdoos hebt gestopt samen met voldoende inpakpapier is deze waarschijnlijk nog heel na de val. Bezuinig dus niet op verhuisdozen, want als er iets valt is goedkoop duurkoop. 

Het stapelen in de verhuiswagen
Reden twee om alles goed in te pakken is dat dit beter stapelt in de verhuiswagen. De verhuisdozen zijn allemaal vierkant, dat leent zich het beste om te stapelen. Als je je spullen nog in de verhuiswagen zet, lijkt het net een vuilnisbelt. Dat wil je natuurlijk niet. Door alles goed in te pakken, kan je beter stapelen en kan je ook veel meer kwijt in de verhuiswagen. Tevens staat alles strak tegen elkaar aan in de laadruimte. Hierdoor kunnen de dozen niet verschuiven, en vallen ze dus ook niet. Dus ook om deze reden zijn je spullen in verhuisdozen beter beschermd. 

Je kunt je spullen makkelijker terugvinden in je nieuwe huis
Als je weinig verhuisdozen gebruikt, gooi je meestal al je spullen een beetje bij elkaar. Dat is rommelig. Door voldoende verhuisdozen te gebruiken, kan je je spullen beter sorteren. Zo kan je bijvoorbeeld alleen maar één soort artikelen in een verhuisdoos stoppen. Dus dozen met alleen maar boeken, dozen met alleen maar kleding, etcetera. Zo houdt je de boel goed bij elkaar. Vergeet niet om op elke doos een verhuissticker te plakken en erop te schrijven wat de inhoud is, anders raak je alles alsnog kwijt. 

Het scheelt veel tijd
Je denkt er misschien niet gelijk bij na, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Als je zorgt dat alles goed is ingepakt in verhuisdozen, scheelt dat aanzienlijk in de benodigde tijd voor een verhuizing. In een doos gaan een hoop spullen dus het is stukken minder lopen met een aantal dozen dan met alle losse spullen.Dit is niet alleen het geval bij het inladen en uitladen van de verhuiswagen, maar je moet het natuurlijk ook allemaal nog het huis en de zolder in lopen. Bezuinig ook hier dus niet op dozen, want je bent vele malen langer bezig.

Het ziet er netjes uit
Misschien niet de belangrijkste reden, maar toch. Als je moet beginnen aan een verhuizing waarbij niet goed is ingepakt, zakt de moed je in de schoenen. Het ziet er rommelig uit, en daardoor is er bijna geen beginnen meer aan. Als alles er keurig uit ziet, is het daarentegen een genot om aan de verhuizing te beginnen.

https://www.oomenverhuizers.nl/verhuisshop/