Renault1916v
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar een gepatenteerde cilinder voor op de deur?

Heb jij een bedrijf en wil je voorkomen dat jouw medewerkers ongeoorloofd sleutels na laten maken? Ben jij van plan jouw huis te verhuren en wil je niet dat de sleutels te vaak worden nagemaakt? Of wil je voorkomen dat er onbedoeld een sleutel van jouw slot wordt bijgemaakt om een privé reden zoals een ex die verdacht wordt van stalking?

Overweeg dan de aanschaf van een veiligheidscilinder met een gepatenteerde sleutel. Dit kan niet voor 100% garanderen dat de sleutel niet gekopieerd wordt, maar maakt het wel onmogelijk om het op een legale manier te doen.

Alleen kopiëren met licentie

Het is dan niet zo dat jouw medewerkers, huurders, ex of een ander persoon de sleutel bij iedere sleutelmaker zomaar kunnen laten bijmaken. Bij de aanschaf van een cilinder met een gepatenteerde sleutel krijg je een certificaat waar een code op staat.

De sleutelmaker (indien deze een licentie heeft voor het bijmaken van gepatenteerde sleutels) zal dan vragen om deze speciale code en een kopie van het certificaat. Dit certificaat kan natuurlijk zoekraken, dus het is een zaak om deze goed te bewaren. Maar ook als het certificaat zoekraakt dan is het nog wel mogelijk om de sleutel bij te laten maken door contact op te nemen met de fabriek.

Patent op sleutel of merk

Het kan wel zo zijn dat het patent op de sleutel verloopt. Meestal is het patent geldig voor zo’n 20 jaar. Maar na die tijd is het misschien ook wel weer tijd voor een nieuwe cilinder omdat er dan weer nieuwe inbraakmethoden bij kunnen zijn gekomen.

Let bij de aanschaf van een gepatenteerde cilinder wel goed op of het gaat om de sleutel die is beschermd of alleen het merk. Bij een cilinder met patent op de sleutel staat dit erbij, als er alleen staat patent is het vaak op het merk. Bij de populaire DOM veiligheidscilinders is er zowel op de sleutel als op het merk en cilinder een patent.