Renault1916v
Image default
Energie

Laadstation auto thuis

Buiten de elektrische auto zijn er veel obstakels voor de brede acceptatie van elektrische auto’s. Een van de grootste is dat er een gebrek is aan oplaadpunten in en rond steden. Een laadstation auto thuis is een goede oplossing voor wie in een appartement woont, maar heeft beperkingen. Woon je bijvoorbeeld op de 20e verdieping en is je parkeerplaats op de begane grond, dan ben je de meeste dagen aangewezen op een lift om je auto op te laden.

 

Uit een recent onderzoek bleek dat de prijs van benzine wel degelijk van invloed is op het al dan niet inruilen van een benzineauto voor elektrische auto’s. Uit hetzelfde onderzoek bleek bijvoorbeeld dat mensen met auto’s met benzinemotor allemaal meer geneigd waren om over te stappen als de gasprijzen stegen. Dit zou echter ook afhangen van andere factoren, zoals de levensduur van de batterij.

Waar moet u op letten bij het bouwen van uw eigen EVSE thuis?

Voordat u uw eigen laadstation auto thuis gaat bouwen, zijn er verschillende dingen waar u voor moet zorgen. Waaronder:

 

– expertise op het gebied van elektrische service en bedrading,

– ruimte en een generator

– verkoopprijs,

– verwachte levensduur

installatie

– bediening en onderhoud

 

De andere overwegingen zijn de kosten van materialen om het te laten gebeuren. Je moet een lijst maken voordat je gaat winkelen.

 

De juiste locatie vinden voor uw laadstation voor elektrische voertuigen (EVSE) thuis

Stelt u zich dit scenario eens voor: u komt thuis na een lange dag werken en u wilt uw elektrische auto aansluiten op de oplader voordat u naar bed gaat. Er zijn echter geen goede plekken beschikbaar omdat alle verkooppunten bezet waren. Wat doe jij?

 

Aangezien de meeste mensen niet in een gloednieuw appartement met verse verf wonen, kan het nodig zijn om ofwel de logeerkamer of eetkamer op te geven om plaats te bieden aan een laadstation auto thuis. Als ze geen stopcontact in de buurt van hun parkeerplaats kunnen vinden, moeten ze misschien ook ergens anders een parkeerplaats huren en dan ’s nachts terugkomen om hun voertuig aan te sluiten.

 

Om een EV-laadstation effectief te laten zijn, is het belangrijk dat het dichtbij en handig is voor de gebruiker.

 

https://laaddirect.nl/laadstation-auto-thuis/