Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Is er een zakelijke markt voor de Macbook?

De zakelijke markt in Nederland is enorm. Er werken vele mensen op kantoor en er zijn echt veel mensen die graag op een Apple Macbook werken. Een Apple Macbook heeft voor veel mensen iets magisch. De manier van werken hoe het voelt en veel meer voordelen. Nu is er onderzoek gedaan naar of er een zakelijke markt is voor de Macbook

De omvang van de zakelijke markt

De zakelijke markt in Nederland is zoals gezegd enorm. Uit onderzoek hier van het CBS blijkt dat er meer dan 10 miljoen banen zijn in Nederland. Dat is enorm, als je bedenkt dat er maar 17 miljoen mensen in Nederland wonen. Willen al deze mensen dan een windows laptop ? Of willen ze veel vaker op de Macbook werken? Dit zochten wij uit. 

Onderzoek naar Macbook als zakelijk device

We hebben vele mensen ondervraagd, ongeveer 5000 mensen een online enquete in laten vullen. Ongeveer 80% werkt op een windows laptop, al deze mensen zijn hier aan gewend en vinden het prima op een windows laptop, omdat ze er aan gewend. Vooral in de leeftijdscategorie van 50 t/m 65 zijn er veel die niet willen overstappen. 

Tussen de 30 en 50 jaar zijn er wel veel mensen die over willen stappen van een windows laptop naar een zakelijke Macbook. Hier is ongeveer 30% wel bereid om over te willen stappen. Deze mensen weten wat een Macbook is en hoe die werkt. 

Het grotendeel dat wel wil overstappen zit tussen de 18 en 30 jaar, dit zijn de millennials en die willen wel graag overstappen op een Apple Macbook. Hier is ongeveer 70% die wel graag op een Macbook zou willen werken in het dagelijks leven op het werk. 

Wat verder uit het onderzoek is gebleken, is dat vooral designers en allerlei mensen die met producten maken en websites graag willen overstappen op de Macbook. 

Is er een zakelijk markt voor de Macbook? 

Om kort tot de conclusie te komen of er een zakelijke markt is voor de Macbook? Ja, die is er. Macbook voor zakelijk gebruik is zeker gewild. Het is daarom ook goed om als bedrijf te investeren in Macbooks leasen, omdat ze het leasen van een Macbook eventueel kostenbesparing kan opbrengen. Dit heeft een groot voordeel als de Macbook sneller en beter zijn. Windows laptops zijn vaak traag, dit scheelt tijd en in de kosten van de gebruiker of ook wel werknemer. Dus de zakelijke markt zou meer de Macbook moeten gaan kopen of huren!

 

https://www.rentyourmac.com/