Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Hoe werken inclinometers?

Een inclinometer is een uitstekend hulpmiddel voor het bewaken van menselijk verkeersniveau. Meer specifiek zijn diagnostische gegevens te zien ten opzichte van de vraag of een bepaalde pijnlijke onderrug te wijten is aan de lage rug compensatie voor ontoereikende heupgewricht ROM. De gegevens die op inclinometer zijn verzameld, tonen bewegingsvlekken die overeenkomen met normale menselijke bewegingen.

Diagnostisch hulpmiddel

Het klinische nut van de inclinometer is gevestigd en er zijn meer studies uitgevoerd om zijn hulpprogramma als een diagnostisch hulpmiddel te valideren. Dit betekent dat, hoewel een persoon met lage rugpijn een abnormale hoeveelheid curve-beweging kan aantonen met een inclinometer, dit betekent niet noodzakelijk dat een ernstiger probleem aanwezig is. Dit komt omdat de klinische parameters voor deze specifieke meting relatief nauwkeurig zijn als ze afhangen van de rotatiehoek van de ruggengraat ten opzichte van de vloer.

Soorten inclinometers

Er zijn verschillende soorten inclinometers die variëren in termen van hun operationele procedures en het meten van hoeken. Een van deze typen wordt een ring-schijf genoemd en het vereist twee personen om het mechanisme te bedienen, één om op elk uiteinde van de schijf en de ander te staan om zijn of haar been in de schijf te houden terwijl hij op de grond staat. De binnenrand van een van de twee uiteinden van de schijf moet ook loodrecht op de potenpoten staan om de mate van mobiliteit van deze verbinding te meten.

LCD-gebaseerd

Inclinometers die gebruikmaken van een platte kant in plaats van een gebogen of afgeronde schijf zijn nauwkeuriger in termen van mobiliteitsmetingen. Voorbeelden van inclinometers met behulp van een vlakke kant omvatten de op LCD-gebaseerde inclinometers en de inclinometers die vloeibare staken gebruiken die onder de patiëntvoeten worden geplaatst. De mate van mobiliteit wordt gemeten met het niveau van vloeistof in de inzet. Het gekantelde platform van een LCD-inclinometer biedt nauwkeurigere metingen. Een inclinometer die gebruik maakt van vloeibare stands wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en mensen die last hebben van knie- of rugproblemen.

Hellende voetplatvorm

Het andere type schoeisel wordt het hellende voetplatform of FIP genoemd. Het verschil tussen deze twee soorten inclinometers is de aanwezigheid van sensoren op strategische punten op de zool van het schoeisel. Deze sensoren detecteren wijzigingen in het lichaamsgewicht wanneer de gebruiker op het platform stapt. Het verschil tussen hellende voetplatforms en FIPs is dat de laatste aanvullende bedieningselementen bevat die de gebruiker in staat stellen de helling van een inclinometer handmatig te wijzigen. Het platform heeft ook een ingebouwde balk waarmee u uw tenen kunt strekken terwijl u uw benige groei meten.

 

Er zijn verschillen tussen de inclinometers die verticale en horizontale beweging meten en tussen de hellende voetplatforms en FIPs. De inclinometer met een platte, beweegbare schijf heeft een kleiner detectiegebied dan die van een kantelsensor. Tilt-sensoren kunnen worden gebruikt om zowel verticale als horizontale beweging te meten. Bovendien bevat de FIP twee voetsteunen. Ten slotte komen alle inclinometers met een draagtas.

 

https://www.tsb-bescom.nl/