Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe interessant zijn goedkope autoverzekeringen echt?

Wanneer je een verzekering gaat afsluiten dien je in ruil voor de dekkingen waar je op kan rekenen een bepaalde verzekeringspremie te betalen. Dat is nu eenmaal hoe verzekeringen werken en dit zal ongetwijfeld bij het merendeel van de mensen bekend in de oren klinken. Dit gezegd hebbende is het in het merendeel van de gevallen niet vastgesteld hoeveel de kosten van een bepaalde verzekering kunnen of moeten bedragen. Neem nu bijvoorbeeld de autoverzekering. Ondanks het feit dat dit een wettelijk verplichte verzekering is geldt voor de kostprijs dat ze op geen enkele manier is vastgesteld. Goedkope autoverzekeringen afsluiten is dan ook absoluut een mogelijkheid. Benieuwd hoe je dat voor mekaar kan krijgen? Dan dien je zeker en vast verder te blijven lezen!

Wat zijn nu echt de meest goedkope autoverzekeringen die er bestaan?

Ben je op zoek naar de meest goedkope autoverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden? Dan zal je natuurlijk graag willen weten welke verzekering over de laagste premie beschikt. Wat dit betreft zal je natuurlijk meteen uitkomen bij de zogenaamde WA-verzekering. Dit is een zeer voordelige verzekering die je voor je auto kan afsluiten waarmee je tegelijkertijd ook nog eens perfect zal weten te voldoen aan de wettelijke verplichting die geldt voor auto’s verzekeren.

Het feit dat de bij wet verplichte WA-verzekering over zo’n laag prijskaartje beschikt heeft uiteraard ook een niet onbelangrijke keerzijde. Het is namelijk zo dat deze verzekering uitsluitend bestaat uit één enkele dekking, de zogenaamde dekking voor schade die is ontstaan aan derden. Dat betekent meteen ook dat je als verzekeringnemer bij deze verzekering nooit zal kunnen rekenen op een compensatie bij schade welke is ontstaan aan de eigen auto. Hou hier zeker rekening mee.

Je bent dus altijd verplicht om je auto te laten verzekeren?

In het merendeel van de landen op deze planeet is er sprake van een verplichting voor wat het afsluiten van een autoverzekering voor schade aan derden betreft. Dat is ook hier in Nederland het geval. Voor deze verzekering geldt dat ze zoals hierboven al aangehaald over een zeer beperkte premie beschikt. Deze beperkte premie moet ervoor zorgen dat iedereen zonder probleem een dergelijke verzekering af kan sluiten. Dit zelfs wanneer je slechts een beperkt budget voorhanden hebt. Is de WA-verzekering voor jou niet voldoende? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval zal je één van de meer uitgebreide autoverzekeringen moeten afsluiten.

De WA-verzekeringen zijn met absolute zekerheid de meest goedkope autoverzekeringen die er op de markt aanwezig zijn. Dit gezegd hebbende vinden veel mensen het geen fijne gedachte dat er geen enkele vorm van schade aan de eigen auto is gedekt door de verzekeraar in kwestie. Wanneer dat ook geldt voor jou zal je naar alle waarschijnlijkheid niet willen kiezen voor het afsluiten van de WA-verzekering, maar wel voor de WA+ beperkt of de WA+ volledige cascoverzekering. Voor deze autoverzekeringen geldt in de praktijk dan ook dat ze echt een flink stuk uitgebreider zijn te noemen.

Goedkope autoverzekeringen met uitgebreidere dekkingen afsluiten

De meest goedkope autoverzekeringen op de markt mogen dan wel de WA-verzekeringen zijn, zoals eerder hierboven al aangehaald zal je tot de vaststelling komen dat deze verzekeringen lang niet door iedereen even hard gewaardeerd zullen worden. Dat is natuurlijk het directe gevolg van het ontbreken van dekkingen voor zelf opgelopen schade. Wanneer je een verzekering wenst af te sluiten die wel een dergelijke dekking voorziet kan je kiezen voor één van de:

  • WA+ beperkt casco autoverzekeringen;
  • WA+ volledige casco autoverzekeringen;

Voor de twee bovenstaande verzekeringen voor auto’s geldt dat ze standaard uiteraard over een aanzienlijk hoger gelegen premie beschikken. Dit gezegd hebbende bestaan er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de premie van deze verzekeringen kan worden gedrukt. Benieuwd om te kunnen achterhalen wat deze mogelijkheden zijn? Blijf dan vooral zeker verder lezen.

Let goed op de hoogte van het eigen risico

Wil je graag één van de meest goedkope autoverzekeringen op de markt kunnen afsluiten terwijl je daarbij toch kan rekenen op een goede dekking voor zelf geleden schade? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat je zeer veel aandacht zal moeten geven aan het eigen risico. Dit eigen risico is bepalend voor de grootte van de som welke je zelf moet betalen wanneer er sprake is van een schadegeval. Laat deze in de praktijk bij voorkeur niet standaard, maar overweeg om deze wat te verhogen. Wanneer je dat doet zal je immers tot de vaststelling komen dat de verzekeringspremie die je bent verschuldigd hierdoor zomaar gevoelig kan worden gedrukt. Dit kan echt wel erg interessant zijn.

Laat je autoverzekering opnemen in een verzekeringsbundel of pakket

Goedkope autoverzekeringen afsluiten hoeft dus zeker niet zo moeilijk te zijn als je mogelijks op het eerste zicht had vermoed. Dit gezegd hebbende is er nog één extra belangrijke tip die we je ook zeker niet willen onthouden. Het is namelijk zo dat de kans behoorlijk groot is dat je reeds over één of meerdere verzekeringen beschikt bij je vaste verzekeraar. Wanneer dat het geval is zou je kunnen overwegen om je nieuwe autoverzekering mee op te laten nemen in een verzekeringspakket of bundel. De kans is groot dat je op deze manier zomaar een aantrekkelijke kwantumkorting zal kunnen ontvangen op alle verzekeringen die deel uitmaken van de bundel of het pakket.

Goedkope autoverzekeringen afsluiten? Vergelijken is de boodschap!

Er zijn zoals de bovenstaande informatie duidelijk heeft gemaakt verschillende tips waar je rekening mee kan houden voor wat het afsluiten van één van de meest goedkope autoverzekeringen op de markt betreft. Wat dit betreft kan je onder meer denken aan bijvoorbeeld het uitvoeren van een echt goede vergelijking. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze vermoeden dat elk type vergelijking eigenlijk wel oké is. Dat is zeker niet juist, integendeel. Het uitvoeren van een vergelijking kan op verschillende manieren gebeuren, namelijk:

  1. Je maakt hiervoor gebruik van de website van een verzekeraar;
  2. Je maakt hiervoor gebruik van een echte, gespecialiseerde vergelijkingssite;

Wil je echt de meest kwalitatieve autoverzekeringen kunnen afsluiten tegen de scherpst mogelijke prijs? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je daarvoor absoluut gebruik zal moeten maken van de mogelijkheden die er worden aangeboden door een objectieve vergelijkingssite als https://www.alpina.nl.