Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Een tweedehandsauto aanschaffen en waar je goed op moet letten

Auto verzekering voor een tweedehands auto

Een occasion heeft wat meer kilometers achter de rug dan een nieuwe auto. Elk auto heeft zo zijn eigen waarde dit hangt onder andere af van de kilometer stand, het bouwjaar van de auto, eventuele gebreken en mankementen en onderhoudsgeschiedenis. Als je een tweedehands auto koopt is het belangrijk dat deze goed APK is gekeurd voordat je hem meekrijgt. Een tweedehands auto kun je verzekeren met minimaal een WA dekking die verplicht is voor elk motorvoertuig in Nederland. De dekking van de autoverzekering kies je afhankelijk van het bouwjaar van de auto. Hoe ouder de auto hoe meer een goedkope autoverzekering volstaat. De duurste casco all risk verzekering is vooral voor duurdere nieuwe auto’s die jonger zijn dan vier jaar. Stem dus jouw verzekering af op de leeftijd van de auto. Ook is er uiteraard nog de WA deels casco of WA plus die meer vergoed dan alleen schade aan andere voertuigen zoals de kale WA dekking alleen doet. WA plus vergoed ook diefstal, storm en ruitschade. De all risk vergoed daarbij ook schade door eigen fout aan eigen voertuig en vandalisme. 

Overweeg door te vergelijken

Om de beste autoverzekering te kunnen vinden afgestemd op persoonlijke wensen kun je het beste je autoverzekering berekenen en met elkaar vergelijken. De ene verzekering zal meer vergoeden dan de ander en ook premies en polisvoorwaarden verschillen onderling. Het beste kun je online een autoverzekering vergelijken omdat hierbij direct duidelijk wordt welke verzekering de beste voorwaarden en laagste premie heeft. Ook kun je naar recensies kijken omtrent de autoverzekering bij een tweedehands auto. Indien jouw auto goedkoper is dan 2500 euro is een kale WA meestal voldoende. Als jouw auto tussen de 2500 euro en 10.000 euro kost is WA plus of gedeeltelijk casco de beste optie. Auto’s met een krediet zoals een lease en dure auto’s boven de 10.000 euro kun je het beste een volledige all risk verzekeren, die vrijwel alle soorten meest voorkomende schade dekt. 

Waar dien je op te letten

Kijk goed naar de polisvoorwaarden en premie. De premie is pas in verhouding bij een goede dekking. Indien je over een oudere auto beschikt moet je eigenlijk nagaan of de waarde van de auto is afgestemd op je verzekering. Bij een goedkope auto is een allrisk vaak al te duur en niet nodig. Een auto van meer dan 8 jaar oud volstaat prima met een kale WA dekking.