Renault1916v
Image default
Dieren

De christelijke zorgboerderij in Barneveld is er voor de meest kwetsbare groepen

Zorgboerderijen zijn instellingen waar personen die zorg of begeleiding nodig hebben voor dagbesteding terecht kunnen. Er bestaan mogelijkheden om bijvoorbeeld dieren te verzorgen of in een groentetuin te werken, of andere ontspannende activiteiten te ondernemen. Een zorgboerderij geeft mensen een gevoel van verbondenheid en vermindert het gevoel buiten de samenleving te staan. Ook worden mensen rustiger van het werken op een zorgboerderij en kunnen zijn hun spanningen beter van zich af laten glijden. Op een christelijke zorgboerderij in Barneveld wordt dagopvang aan personen van de meest uiteenlopende leeftijden aangeboden.

Welke voordelen brengt een zorgboerderij met zich mee?

In tegenstelling tot veel andere vormen van formele of informele behandeling richt de christelijke zorgboerderij van Barneveld zich op de mogelijkheden van ieder persoon in plaats van op iemands beperkingen. Er is op de boerderij professionele begeleiding aanwezig, waardoor de juiste ondersteuning op maat kan worden gegeven. Daarnaast bieden zorgboerderijen ook structuur en regelmaat in het leven van een persoon. Bij Veehouderij Groot Kootwijk, de christelijke zorgboerderij in Barneveld, leert men de eigen kwaliteiten kennen en doet men sociale contacten op. De boerderij in Barneveld bevindt zich dicht bij Voorthuizen, Lunteren en Kootwijkerbroek. 

Een veilige plek met reformatorische overtuigingen

Autisme, burn-out, verslaving en dementie, het zijn zomaar enkele voorbeelden van problemen waarmee mensen op de christelijke zorgboerderij in Barneveld terechtkomen. Veehouderij Groot Kootwijk biedt een veilige plek waar men het gevoel heeft ook aan de samenleving te kunnen bijdragen. Nog helender wordt een zorgboerderij wanneer de houders en bezoekers dezelfde normen, waarden en overtuigingen hebben. De christelijke zorgboerderij in Barneveld heeft een reformatorische grondslag.

Hier voelt iedereen zich thuis

Onder reformatorische dagbesteding op deze zorgboerderij in Barneveld, nabij Voorthuizen, Lunteren en Kootwijkerbroek, valt voor volwassenen onder andere bijbellezen en het zingen van psalmen. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn veel spelletjes aanwezig. De zorgboerderij is een plek waar iedereen zich thuis kan voelen en activiteiten vindt die aansluiten bij zijn of haar voorkeur.