Renault1916v
Image default
Vakantie

De beste manier om het weelderige en groene Ierland te ervaren

Ierland staat bekend om zijn spectaculaire glooiende groene heuvels en weelderige vegetatie. Bij aankomst is het gemakkelijk te zien waarom het de naam Emerald Isle heeft gekregen. De uitzichten zijn prachtig en dat geldt ook voor de beroemde steden van Ierland, inclusief Galway, Dublin en Belfast. De Ieren zijn vriendelijk en trots op hun geliefde thuis. Ierland is de thuisbasis van enkele van de meest cultureel rijke en belangrijke bezienswaardigheden in Europa. En alle liefhebbers van literatuur zullen weten dat Ierland de geboorteplaats is van de beroemde Oscar Wilde. Er is zoveel te doen in dit rustige land en je zal dit zeker niet willen missen. Dus bekijk deze geweldige activiteiten die je kan doen op je reis naar deze smaragdgroene oase van een land:

Traditionele pubs & muziek

Als je van bier houdt, weet je waarschijnlijk al dat Ierland de thuisbasis is van Guinness bier. En het is eerlijk om te zeggen dat de lokale bevolking een kroegentraditie heeft. Maar een bezoek aan deze pubs gaat over zoveel meer dan alleen bier. Deze pubs zijn een manier om mensen samen te brengen en te luisteren naar traditionele Ierse muziek. Dit heeft diepe wortels in de Ierse cultuur. Je kan één van de pubs in het gebied dat je bezoekt uitproberen of je kan een beroemde pub zoals John Mulligan`s of een zelfs een nog oudere zoals Sean`s Bar uitproberen. Hoe dan ook, je zal zeker veel plezier hebben.

Bezoek ongelooflijke oude ruïnes en plaatsen

Enkele van de meest bezochte toeristische attracties in Ierland zijn degenen die dateren van honderden jaren geleden. Sommige van de ruïnes hier behoorden tot de pre-Kelten en zelfs tot de Vikingen. Van oude Neolithische begraafplaatsen zoals Brú na Bóinne tot prachtige middeleeuwse architectuur zoals Cahir Castle. Er is een overvloed aan prachtige plaatsen om te bezoeken in dit schitterende land.

Ga naar buiten en ervaar de Ierse natuur

Met de natuur zo mooi als Ierland, zou het zonde zijn om de hele reis binnenshuis te vertoeven. Gelukkig zijn er zoveel dingen waar je voor naar buiten kan komen, zoals paardrijden en watersporten. Ierland staat ook bekend om zijn liefde voor de golfsport en er zijn rond de 400 golfbanen die daar een bewijs van zijn. Maar als je liever voor wat meer ontspanning kiest, kan je daar ontelbare wandelexcursies doen. En met de hoogste piek van 1040 meter is zelfs wandelen hier niet al te inspannend. Dus verken de steile heuvels van Connemara of maak een heerlijke strandwandeling naar de prachtige Sheep`s Head vuurtoren.

Een auto huren bij een Iers autobedrijf is waarschijnlijk de handigste manier om je te verplaatsen tijdens je reis. Zorg ervoor dat je vooraf reserveert bij de autoverhuurdienst van jouw keuze in Ierland zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je aankomt. Zorg er ook voor dat je de verkeersregels volgt, je aan de snelheidslimieten houdt en vergeet niet om aan de linkerkant te rijden. 

https://www.autoprio.nl