Renault1916v
Image default
Beauty en verzorging

Cryolipolyse werkt het en welke apparatuur is nodig

Hoe werkt cryolipolyse, en hoe begin ik met behandelingen uitvoeren?

Supplementen voor een betere huid, crèmes voor het bestrijden van een sinasappelhuid, een deal voor tickets voor Marco Borsato – de meeste dingen in het leven die te mooi klinken om waar te zijn, zijn dat meestal ook. En als je, net als ik, te vaak bent teleurgesteld door valse beloften, ben je waarschijnlijk een beetje een scepticus geworden die niets en niemand vertrouwt.

Dus toen cryolipolyse, een niet-invasieve, vetbevriezende behandeling, het onderwerp van gesprek werd nadat  kun je raden hoe ik me erover voelde: sceptisch. Maar hier zijn we, 10 jaar later, en mensen praten nog steeds over de procedure, dus ik besloot dat ik misschien mijn nee-zegging terzijde moest schuiven en eindelijk eens en voor altijd zou ontdekken: werkt cryolipolyse ? Hieronder beantwoordt dermatoloog Lars Uit den Boogaard, mijn vele vetbevriezende vragen. Blijf lezen om erachter te komen wat u moet weten voordat u cryolipolyse uitprobeert, of in mijn geval voordat u het volledig afschrijft.

Werkt cryolipolyse echt?

Dat hangt af van wat je bedoelt met ‘werkt’. Zal het je lichaam vormen en een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging vervangen? Zeker niet. Zal het je afvallen? Nee, zo werkt het ook niet. Wat het wel zal doen, is het verminderen van kleine hoeveelheden vet in hardnekkige gebieden. “Het werkt echt en er zit wetenschap achter”, legt Lars uit. “Als je de temperatuur van vet tot op zekere hoogte verlaagt, gaan cellen in op wat apoptose wordt genoemd, wat betekent dat ze zichzelf doden en dat je lichaam zijn bijproducten afvoert. De magie ervan is dat je de huid afkoelt tot een temperatuur waarbij het vet pijn doet, maar het doet de huid geen pijn, en daarom werkt het zo goed. ” 

Het echte probleem is dat het niet voor iedereen werkt. ‘De patiënt waarvoor het het beste werkt, is iemand met knijpbaar, dik vet – in feite kleine hoeveelheden’, zegt Dr. Uit den Boogaard. “Iemand die drie pond knijpbaar vet heeft om op één gebied te verwijderen, zal meer succes hebben dan iemand met een teveel van bijvoorbeeld tien pond.” En, zoals ik al zei, het is geen toverstokje voor een ongezonde levensstijl.

“cryolipolyse is voor die patiënt die zijn dieet en lichaamsbeweging heeft gemaximaliseerd, maar nog steeds wat vet heeft op gebieden die als resistent worden beschouwd, zoals een lovehandle, een binnen- of buitendij of een beetje op de onderbuik,” zegt hij. En ondanks de naam, het is erg moeilijk om daadwerkelijk te beeldhouwen met cryolipolyse – het werkt veel beter voor lokaal ververliezen.

Maakt cryolipolyse losse huid strakker?

Nou ja, maar niet echt. Volgens Dr.  Uit den Boogaard is er niets natuurlijks aan decryolipolyse -technologie die huidverstrakking veroorzaakt, ook al is er een natuurlijke samentrekking die optreedt wanneer je vet met een behandeling verwijdert. “Er zijn enkele concurrerende technologieën zoals manuele cryotherapie, die een op koele bewegegingen gebruiken om naar verluidt de huid strakker te maken en vet te verwijderen, maar cryolipolyse heeft dat niet”, voegt Dr.  Uit den Boogaard toe.

Wat zijn de negatieve effecten van cryolipolyse ?

 

Als je je online onderzoek hebt gedaan, heb je misschien gehoord dat een nadeel van cryolipolyse de mogelijkheid is van ongelijkmatige vetverwijdering, en voor het eerst, misschien ooit, heeft internet gelijk. Dit is een van de grootste risico’s van het vertrouwen op een technologie in plaats van op de menselijke hand ”, zegt Dr. Frank. Hij voegt er ook aan toe dat als het handstuk niet op de juiste manier is geplaatst, er kan worden geribbeld of een drop-off kan ontstaan ​​die de vorm van het handstuk laat zien waar het vet is verwijderd.

Het andere grote gerucht dat op het internet ronddraait, is dat je vet daadwerkelijk terug kan komen. En hoewel het mogelijk is, zegt Lars over het algemeen in alle vetverwijderingstechnologieën, inclusief liposuctie, zouden de resultaten blijvend moeten zijn als je op gewicht blijft. Een ander neveneffect dat zeldzaam is (maar het kan gebeuren, dus ik zal je erover vertellen) is wat lipohypertrofie wordt genoemd, dat is waar de vetgroei terugkaatst en het groeit in plaats van te krimpen. Niet goed, niet leuk, maar ook niet gebruikelijk.

“Dit zijn allemaal bijwerkingen die kunnen optreden, en ik heb ze gezien”, zegt Dr. Uit den Boogaard. “Veel heeft te maken met de manier waarop de behandeling wordt gegeven. Er is vaardigheid in het aanbrengen van het handstuk. Je moet ervoor zorgen dat je niet binnen drie maanden hetzelfde gebied doet, en de hele behandeling moet op de juiste manier worden gepland door iemand die er bekwaam in is. ” Omdat er risico’s zijn zoals de bovengenoemde en voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen, is het belangrijk dat u een ervaren cryospecialist vindt om de behandeling uit te voeren. Wilt u cryospecialist worden? Volg de cryolipolyse opleiding.

Wat zijn de gemiddelde kosten van cryolipolyse ?

Het gemiddelde is ongeveer €79 tot € 299 per sessie voor één handstuk variërend per salon of kliniek en gebruikte cryolipolyse apparatuur. Dr. Frank zegt dat je met één behandeling een verschil zou moeten zien, maar in het beste geval krijg je een vermindering van 10 tot 20 procent van een vetlaag, wat misschien slechts een centimeter vermindering is. Dus als u op zoek bent naar grotere resultaten, wilt u misschien meerdere behandelingen, dus dienovereenkomstig budget. Gemiddeld zijn mensen tevreden met 3-5 behandelingen. 

Doet vetbevriezen pijn?

In de wereld van procedures is het niet de meest pijnlijke, maar Dr.  Uit den Boogaard zegt dat het ook niet helemaal zonder ongemak is. Ken je dat gevoel als je binnenkomt van de kou en voor een vuur zit en je die pijnlijke pijn krijgt totdat je gevoelloze handen opwarmen? Ja, zo is het. Een cryolipolyse -sessie nam vroeger een 1 tot 2 uur in beslag om elke sectie te behandelen, maar Dr.  Uit den Boogaard zegt dat ze de behandeltijden hebben verkort tot een half uur, dus welke pijn je ook ervaart tijdens het proces is op zijn minst van korte duur. Omdat het proces het zuigen, trekken en knijpen van de huid vereist, kunt u daarna een lichte blauwe plek en pijn ervaren.

Hoe lang duurt het voordat cryolipolyse werkt?

Als je hoopt je afspraak te verlaten terwijl je er gebeeldhouwd en gebeiteld uitziet, moet ik je helaas nogmaals teleurstellen. Hoe merkbaar uw resultaten zijn, hangt af van het aantal behandelingen dat u krijgt, maar hoe dan ook, de effecten zijn niet onmiddellijk. Gemiddeld zou u binnen een tot drie maanden veranderingen kunnen opmerken, maar het kan zes maanden duren voordat de volledige resultaten zijn bereikt – zeker iets om rekening mee te houden bij het plannen van de afspraken.

Cryolipolyse apparatuur

Wilt u beginnen met cryolipolyse in uw salon of kliniek? Bij Decryofabriek kunt u een cryolipolyse apparaat aanschaffen en opleidingen, verkooptrainingen en marketing ondersteuning bijboeken. Ook kunt hier een cryolipolyse toestel leasen of laten repareren.

Kijk op www.decryofabriek.nl voor meer informatie over het beginnen met deze nieuwste afslank behandeling.

https://decryofabriek.nl/