Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Beïnvloed het gedrag van weggebruikers positief met digitale snelheidsborden

Is er een plek in uw gemeente waar dag in dag uit te hard wordt gereden? Dan is dit niet alleen erg vervelend, maar vaak ook nog eens gevaarlijk. Het is dan ook niet gek dat u het gedrag van weggebruikers positief wilt beïnvloeden en dat u wilt dat zij zich aan de snelheid houden. Eén van de eenvoudigste manieren om dit te bereiken, is door extra controles uit te laten voeren door de politie. Hier is echter niet altijd de tijd en de mankracht voor. Bovendien is het een kostbare operatie. Daarnaast levert dit vooral frustratie op bij automobilisten en is de kans klein dat de weggebruikers hun gedrag daadwerkelijk aanpassen. Zeker omdat ze bij zo’n actie vaak slechts eenmalig met hun te hard rijden worden geconfronteerd. Gelukkig is er een manier waarop u permanent de snelheid onder de aandacht kan brengen: met behulp van digitale snelheidsborden.

Maak weggebruikers bewust van hun snelheid

Door digitale snelheidsborden te plaatsen op plekken waar regelmatig te hard wordt gereden, confronteert u weggebruikers met hun snelheid. Wanneer zij zich netjes aan de snelheid houden, zal het bord hun snelheid in het groen of met een blije smiley weergeven. Houden zij zich niet aan de snelheid? Dan wordt een rode kleur of boze smiley toegepast. Dit klinkt misschien erg simpel, maar heeft wel degelijk invloed. Niet alle weggebruikers zullen hun gedrag aanpassen, maar een groot deel wel. Ook omdat ze weten dat ze een eventuele geldboete kunnen oplopen als ze te hard blijven rijden.

Kies voor een snelheidsbord dat tegelijkertijd allerlei metingen uitvoert

Bent u overtuigd en wilt u digitale snelheidsborden plaatsen om weggebruikers meer bewust te maken van hun snelheid? Kies dan voor de borden van Actime. Deze specialist levert digitale borden van topkwaliteit die lang meegaan en nauwkeurig meten. Bovendien heeft u bij dit bedrijf de mogelijkheid om meer dan alleen een interactief snelheidsbord langs de weg te zetten. Er kan namelijk ook een kastje worden gemonteerd dat allerlei metingen verricht. Zo verzamelt u eenvoudig gegevens zoals de snelheid van voorbijrijdende voertuigen, maar ook de hoeveelheid verkeer.

https://www.actime.nl/