Renault1916v
Image default
Financieel

Autoverzekering geweigerd, wat nu?

Als je een auto hebt, dan ben je verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Zonder verzekering mag je niet de weg op. Maar wat doe je dan als een autoverzekering geweigerd wordt? Wat zijn dan nog de mogelijkheden? Dat is precies waar we het over gaan hebben in dit artikel. We gaan je helpen om te ontdekken wat je kunt na een weigering en hoe je er toch voor kunt zorgen dat je je auto kunt verzekeren bij een betrouwbare partij. Lees je mee?

Onderzoek reden weigering

Als je autoverzekering geweigerd wordt, is de eerste stap om te zetten het achterhalen van de reden van de weigering. Het kan zijn dat er een fout gemaakt is en dat de verzekering gewoon goedgekeurd had moeten worden. Dit heeft natuurlijk alleen zin als je het idee hebt dat er iets mis is gegaan. Als je al weet dat er een reden is dat je bent afgekeurd dan is het vragen naar de bekende weg. Dat heeft weinig zin. Je kunt de reden van de weigering opvragen bij de desbetreffende maatschappij. Je kunt ook checken of er sprake is van een CIS registratie achter jouw naam. Deze krijg je als je een ernstige verkeersovertreding hebt gepleegd bijvoorbeeld, maar ook bij het stelselmatig niet betalen van de premie.

Alternatieven bij autoverzekering geweigerd

Als een maatschappij jou een autoverzekering geweigerd heeft hoeft dat niet het einde van de wereld te betekenen. Gelukkig zijn er dan nog altijd mogelijkheden om je auto te kunnen verzekeren. We raden je aan om eerst een aantal maatschappijen te proberen. Sommige maatschappijen zijn soepeler in het acceptatieproces dan anderen. Als je bij geen enkele maatschappij terecht kunt, dan zijn er mogelijkheden bij partijen die minder strenge eisen hebben. Dit soort verzekeringen zijn over het algemeen financieel minder aantrekkelijk dan de reguliere partijen.

Hogere premie betalen

Als een autoverzekering geweigerd wordt en je maakt gebruik van een partij die je toch aanneemt als klant dan is de kans groot dat je een hogere premie moet betalen. Je wordt gezien als een kandidaat met een hoog risico en dat kost geld. De premie zal aanzienlijk hoger liggen dan bij andere partijen. Daar kun je weinig aan doen. Je kunt blij zijn dat je een verzekering krijgt.

Eigen risico bij autoverzekering geweigerd

Verder is de kans groot bij autoverzekering geweigerd dat de partij die bereid is om jouw auto wel te verzekeren ook vraagt om een eigen risico. Veel partijen laten je dan op voorhand het eigen risico betalen. Daarmee beperken ze het risico dat ze lopen. Als je geen schade rijdt, krijg je het eigen risico gewoon terug als je de verzekering opzegt. Het kan een aanzienlijk bedrag zijn dat je moet betalen. Hier kan over het algemeen niet over onderhandeld worden. Het is slikken of stikken. Heb je dat geld niet , dan zul je op zoek moeten naar iemand die jou het geld kan voorschieten of een lening afsluiten. Veel andere mogelijkheden zijn er niet. In sommige gevallen kun je ook een autoverzekering zonder check afsluiten.