Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Autorijden kan nog makkelijker

Autorijden kan nog makkelijker   

Hoelang heb jij erover gedaan om te slagen voor het rijexamen? Het is geen schande als je je rijbewijs niet meteen haalt wanneer je voor het eerst afrijdt. Ben je vaker dan twee keer gezakt? Of deed je er erg lang over voordat je het rijbewijs eindelijk in ontvangst mocht nemen? Dan is het goed om jezelf af te vragen waar dat aan heeft gelegen. Wat vond je moeilijk? De meest voorkomende redenen dat leerlingen zakken bij het examen zijn:

De zenuwen                                 

Vrijwel niemand gaat zo een examen in zonder enige spanning te voelen. Dat is volkomen normaal. Tenzij je last hebt van ongezonde zenuwen. In dat geval voel en gedraag je je erg nerveus. In de meeste gevallen komt dat doordat je je erg onzeker voelt op de weg. Rijinstructeurs geven vaak aan leerlingen die last hebben van extreme zenuwen niet te herkennen tijdens een examen. Volgens hen rijden ze tijdens de lessen veel relaxter en veiliger. Maar door de spanning tijdens het afrijden, hebben zij zichzelf en het stuur niet meer onder controle.

Parkeren                                        

Een andere veel voorkomende oorzaak dat mensen zakken voor het rijexamen is omdat zij problemen hebben met het parkeren. Laten we eerlijk zijn, parkeren zonder dat je achteruitrijcameras hebt kan erg lastig zijn. Je ziet dan namelijk het verkeer achter je veel minder goed.

Kijkgedrag                             

Goed zien wat er allemaal in het verkeerd gebeurt is misschien wel het allerbelangrijkste om het rijbewijs in ontvangst te mogen nemen. Helaas zakken de meeste examenkandidaten omdat zij op dit punt onvoldoende punten scoren.

Heb jij je rijbewijs inmiddels en heb je stiekem soms toch nog last van één van de bovenstaande oorzaken? Misschien zijn achteruitrijcameras draadloos wat voor jou. Die helpen je namelijk om met minder moeite nog meer controle te hebben over wat er in het verkeer gebeurt.

 

 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/