Renault1916v
Image default
Bedrijven

Aanhanger rijbewijs in Limburg

Wanneer u een rijbewijs wilt behalen zijn er bepaalde factoren waar u rekening moet houden met het kiezen van de juister rijschool. Het is verstandig om van tevoren onderzoek te doen naar een rijschool die goed bij u past. Factoren als prijs, aantal lessen, reviews, slaagzak percentage, klik met de rijinstructeur en het model waarin u gaat rijden kunnen belangrijk zijn bij uw keuze voor een geschikte rijschool.

Soorten rijbewijzen

In totaal zijn er 13 soorten rijbewijzen die u kunt behalen. De meest voorkomende rijbewijzen zijn: AM (rijbewijs voor bromfiets, scooter, snorfiets en brommobiel), A A1 en A2 (motorrijbewijs), B (autorijbewijs) en BE en B+ (rijbewijs voor auto B met aanhanger). De andere rijbewijzen geven bevoegdheden voor het rijden van een vrachtwagen (met aanhanger), een bus (vervoer van meer dan 8 personen) en een trekker. De minder voorkomende rijbewijzen komen vooral voor bij specifieke beroepen waarbij transport een grote rol speelt.

Aanhanger of caravan vervoeren

Wanneer u meer dan 750kg wilt vervoeren achter uw auto moet u een aanhanger rijbewijs Limburg gaan behalen. Met een aanhanger rijbewijs BE kunt u een aanhanger of een caravan achter uw auto vervoeren. Let op dat u maximaal 3500kg mag trekken, dit gaat om het lege gewicht + laadvermogen.

Een paar voorbeelden van combinaties in gewicht zijn:
Gewicht auto in kg                          3.000     2.400     2.400     2.400
Gewicht aanhanger in kg              450         850         1.400     2.000
Benodigd rijbewijs                          B             B             B+          BE
Totaal in kg                                        3.450     3.250     3.800     4.400

 

https://cordewenerscholing.nl/