Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is een EV Box laadpaal?

Op het moment dat je een elektrische auto hebt aangeschaft is het verstandig om een laadpaal bij je thuis neer te zetten. Er zijn enorm veel verschillende soorten laadpalen, zo heb je de EV box laadpaal, laadpalen met 1 fase, laadpalen met 3 fases en nog veel meer. Met de groeiende vraag naar elektrische auto’s zullen er alleen maar meer laadpalen bijkomen. Wat is nu de juiste laadpaal voor je auto en wat is het verschil nou eigenlijk? Dat lees je allemaal in deze blog.

 

Welke soorten laadpalen zijn er?

Het is erg lastig om te kiezen wat voor laadpaal de juiste is en het grote aanbod maakt dit niet makkelijker. Er zijn veel verschillende soorten laadpalen, hieronder staan de meest voorkomend opgeschreven.

–        1-fase laadpaal: De naam verklapt het al, dit is een laadpaal met 1 fase.

–        3-fase: Deze is heeft een stuk meer laadvermogen.

–        Vaste kabel: Er zijn laadpalen die een vaste kabel hebben.

–        Dubbele lader: Op het moment dat je 2 elektrische auto’s hebt, wil je deze natuurlijk beide tegelijk kunnen opladen. Met een dubbele lader is dat mogelijk.

–        EV box laadpaal met socket: Dit is een paal met ingang voor je laadstekker.

–        EV box laadpaal met vaste kabel: Dit is een paal met een vaste kabel er aan vast gemaakt.

 

Wat zijn de voordelen van een eigen laadpaal?

Er zijn erg veel voordelen van het hebben van een eigen laadpaal. De belangrijkste is dat je altijd met een volle ‘’tank’’ de weg op kunt. Als je in de avond thuis komt van werk, sport of iets anders, dan kun je de auto aan de lader zetten. Op het moment dat je in de ochtend weg wilt gaan dan heb je altijd een volle accu. Daarnaast scheelt het ook veel tijd, in drukke steden wil het wel eens voorkomen dat je moet wachten tot je aan de lader mag. Dit is enorm vervelend.

https://laaddirect.nl/merk/ev-box-laadpaal/