Renault1916v
Image default
Bedrijven

Waarom kiezen voor rieten dakbedekking?

Veel mensen hebben een huis met een pannendak, maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor rieten dakbedekking in Assen. Rieten daken zijn namelijk heel erg gezellig, doordat ze zo veel sfeer mee brengen. Maar er zijn nog veel meer voordelen! Wist u bijvoorbeeld dast een rieten dak een sterke isolerende en brandwerende werking heeft?

In dit artikel vertellen we meer over de voordelen die dit natuurproduct met zich mee brengt. We hopen dat u na het lezen net zo overtuigd bent als wij. Wij zijn namelijk echt fan!

Authentiek

Rieten dakbedekking zorgt voornamelijk voor een authentiek uiterlijk van de woning. Het is gewoon heel erg mooi, doordat het een idyllisch aanblik geeft. Iedere woning krijgt er een warmer aanblik van. Gewoon een huis met heel erg veel sfeer en karakter!

Isolerende werking

Naast mooi, is een rieten dak ook ontzettend functioneel. Wist u bijvoorbeeld dat een rieten dak goed isoleert? Door de isolerende werking van het riet blijft het in de winter lekker warm binnen, terwijl het in de winter juist fris blijft binnen de woning. Daardoor kunt u in de winter flink wat centjes besparen op de energierekening!

Doordat de temperatuur binnenshuis dankzij het rieten dak aangenaam blijft, slaat de verwarming immers minder snel aan! Dat levert een voordeel op voor uw portemonnee.

Duurzaam en milieubewust

Wist u dat een rieten dak ook ontzettend duurzaam is? Er wordt immers alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Bovendien gaat het indien het goed onderhouden wordt door een rietdekkersbedrijf in Drenthe echt jarenlang mee. Heeft het riet op hert dak z’n beste tijd gehad? Dan kan het riet van het dak worden gehaald en voor andere doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan compost of voor energiecentrales.

Overtuigd?

Bent u overtuigd van de voordelen van rieten dakbedekking? De medewerkers van dit rietdekkersbedrijf in Drenthe vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem dus zeker eens eens een kijkje tussen de referenties op de website en neem contact op voor meer informatie.