Nieuwe artikelen

Ultrafiltratie

Ultrafiltratie om de legionella bacterie op afstand te houden

Ultrafiltratie is een filtratietechniek die een vloeistof mechanisch zuivert en ziekteverwekkers zoals de legionella bacterie verwijdert. Het wordt gebruikt voor de behandeling van vervuild water en afvalwater en het zuiveren van vloeistoffen in de voedingsindustrie. Het uitgangspunt van membraanfiltratie is in de jaren zeventig ontwikkeld voor de behandeling van vloeistoffen, vooral in de zuivelindustrie. Vervolgens werd het gebruikt voor de grootschalige productie van drinkwater.

Schone, efficiënte en economische, membraan ultrafiltratie

De techniek vervangt vaak meer conventionele behandelingstechnieken vanwege het vermogen om ziekteverwekkers uit te schakelen en de compactheid. het kan een coagulatie of een systeem met alleen maar een trilzeef vervangen. Bovendien maakt het de terugwinning van concentraten in de industrie mogelijk (terugwinning van kleurstoffen, concentratie van actieve stoffen, etc.).

Hoe werkt het

Ulftrafiltratie is een lagedrukproces, waarbij de drijvende kracht de druk van de te behandelen vloeistof is (0 tot 1,5 bar). Vooraf gefilterd via een trilzeef wordt de ruwe vloeistof naar een ultrafiltratiemodule bestaande uit semi-permeabele membranen gestuurd. Alle deeltjes (parasieten, bacteriën, virussen, kiemen, zwevende stoffen, macromoleculen…) die groter zijn dan een vooraf bepaalde afmeting aan het oppervlak van de membranen vastgehouden en regelmatig verwijderd door terugspoelen. Het is een puur fysiek proces, ultrafiltratie genereert geen bijproducten en kan elke waterkwaliteit behandelen met dezelfde werking van zuivering en eliminatie van door gebruik van chemische middelen.

De doorlaatbaarheid van de membranen varieert naargelang de temperatuur, de troebelheid en de totale hoeveelheid organische koolstof.

Voor wat voor soort water

Ultrafiltratie eenheden zijn ontworpen om gesuspendeerde vaste stoffen (troebelheid), algen, micro-organismen (bacteriën, virussen, cryptosporidium, Giardina…) en coliformen (escherichia coli…) vast te houden. Ze kunnen water brengen van vijfhonderd NTU tot minder dan 0,2 NTU. De helderheid wordt gegarandeerd ongeacht de kwaliteit van het te behandelen water (zelfs bij troebelheidspieken boven vijfhonderd NTU).

https://www.aquadns.nl/

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Renault1916v.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Bamboe stoommandje kopen en goed onderhouden

Als je overweegt een bamboe stoommandje te kopen of er onlangs één hebt aangeschaft, wil je natuurlijk dat het mandje zo lang mogelijk meegaat. Een goed onderhouden stoommandje maakt het verschil in het gebruiksgemak en de smaak van het Aziatisch eten. Bamboe is een natuurlijk materiaal dat zacht, licht en absorberend is, waardoor het ideaal is om gerechten gelijkmatig te stomen zonder condens op te vangen. Om dat effect te behouden, is het belangrijk om je stoommandje op de juiste manier schoon te maken en te laten drogen. Zo reinig je een bamboe stoommandje op de juiste manier Een bamboe stoommandje moet je met zorg behandelen. Na gebruik spoel je het mandje het best direct af met warm water, zodat voedselresten niet in de vezels trekken. Voor gerechten met sterkere aroma’s kun je een heel milde, natuurlijke zeep gebruiken, maar spoel het mandje daarna extra grondig af. Veel liefhebbers van

Gepubliceerd door Renault1916v.nl