Renault1916v
Image default
Bedrijven

Schaf hier een professioneel wisselbord aan!

Bent u op zoek naar een leuk wisselbord dat er geheel professioneel uitziet? Wacht dan niet langer en schaf hem hier aan!

Hoe wordt en wanneer een wisselbord gebruikt?

Een wisselbord wordt gebruikt bij een sportwedstrijd wanneer een team van speler wil wisselen. Het wisselbord wordt gebruikt door de scheidsrechter. Deze houdt het bord omhoog wanneer een coach van een sport team aangeeft dat zij een speler gewisseld willen hebben. Een wisselbord is te gebruiken bij veel verschillende sporten. De bekendste sport waarvoor een wisselbord gebruikt wordt is natuurlijk voetbal, maar ook bij andere sporten wordt er één gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan hockey, handbal, basketbal, American football, cricket, honkbal, ijshockey, korfbal, volleybal en  waterpolo. Dit zijn natuurlijk allemaal teamsporten, omdat er een andere speler nodig is om te kunnen wisselen.

Soorten wisselborden

Er zijn vele soorten wisselborden. Zo kunt u kiezen uit elektronische wisselborden en non-elektronische wisselborden. U kunt ervoor kiezen om een wisselbord te nemen waar slechts twee cijfers op te zien zijn of wisselborden waar vier cijfers op te zien zijn. Wanneer u ervoor kiest om een wisselbord te nemen waar slechts twee cijfers op te zien zijn, betekent dit dat het wisselbord maar voor één team te gebruiken is. Wanneer er vier cijfers op het wisselbord staan geldt vaak de twee linker cijfers van het wisselbord voor het team dat uit speelt en de twee rechter cijfers van het wisselbord voor het team dat thuis speelt. Ook kunt u kiezen uit verschillende kleuren van de cijfers die op het wisselbord te zien zijn. De meest voorkomende kleuren zijn rood, groen en geel. Bij een wisselbord waarbij er vier cijfers zijn staat rood voor het ene team en groen voor het andere team. Bij gele cijfers staan er vaak maar twee cijfers op het wisselbord en kan het, zoals net is uitgelegd, voor één team gelden.