Renault1916v
Image default
Bedrijven

Rond touren met de taxi in Amsterdam

Amsterdam valt vooral op door zijn ietwat unieke bezienswaardigheden: In Amsterdam-Stad is elk huis langs de grachtengordel een bezienswaardigheid op zich. En dus mag de zoektocht naar het meest kromme huis niet ontbreken!

Dit resulteert altijd in grappige foto’s als souvenir. Omdat de huizen vroeger werden berekend op basis van de breedte van een huis, wordt de Amsterdamse architectuur gekenmerkt door extreem smalle maar zeer hoge huizen – je had nog steeds behoefte aan opslagruimte. Door de vochtige, zanderige grond werden de huizen ook gebouwd op houten palen die in de loop der tijd langzaam verrot raakten. En dus staan er vandaag de dag nogal wat historische huizen scheef.

 

 

Bovendien worden ook nu nog omvangrijke voorwerpen van buitenaf door de ramen getransporteerd door middel van een katrolblok. Daarom zijn er enkele uitstekende balken aan de gevels van de huizen. Bovendien zijn veel gevels licht naar voren gekanteld – met als gevolg een volledig vervormd stadsbeeld. Zo is het kijken naar een optocht altijd een spektakel, net als de steile trappen in coffeeshops (vaak zonder leuning). Het smalste huis in Amsterdam ligt aan het Singel 7. Gebruik de taxi service app TaxiUapp om hier te komen.

 

 

Rondtouren met de taxi

In Amsterdam is het ook de moeite waard om een oogje in het zeil te houden voor kleine werkplaatsen, galerijen en tentoonstellingen, zoals de Fakkelgalerie.

Zeer toeristisch, maar ook zeer typisch, is de Bloemenmarkt, waarschijnlijk de enige bloemenmarkt in Europa die op het water drijft en aan de oever van het kanaal is vastgemaakt met aan elkaar gekoppelde binnenvaartschepen. Naast tulpenbollen zijn hier ook typische souvenirs zoals klompen en kleine windmolens te vinden.

Een ander monument van Amsterdam is De Oude Kirk, de oude kerk in het centrum van de stad. Paradoxaal genoeg is de rosse buurt eromheen gebouwd, waar de wereldberoemde dames zich in etalages presenteren.  Amsterdam is ook de stad van de antiekmarkten en rommelmarkten. Voor de liefhebbers van architectuur is een uitstapje naar Ijburg de moeite waard (Gebruik TaxiUapp om een taxi te vinden). Hier in de nieuwste wijk van Amsterdam wordt sinds 1997 geëxperimenteerd met drijvende woningen op kunstmatige eilanden.

Het stadsstrand Blijburg ligt hier ook. Interessant is waarschijnlijk ook de NDSM, de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Hier is vandaag de dag het hoofdkantoor van MTV Europe gevestigd. In het algemeen is dit gebied een absolute creatieve hotspot. Het is de thuisbasis van talrijke kunstenaarsateliers en starters en er zijn regelmatig tentoonstellingen en evenementen. Dus op naar de NDSM!