Renault1916v
Image default
Bedrijven

Met deze tips kun jij goedkoop een auto huren

Een auto kan je gemakkelijk van A naar B brengen, of je nu naar een plaats wil in Nederland of in Polen. Huurauto’s zijn hierbij een goed alternatief voor wanneer je geen eigen auto hebt. Al lijk je veel te kunnen bereiken met het Openbaar Vervoer: met een huurauto ben je niet afhankelijk. Daarnaast zijn er voordelen dat je geen vaste kosten hebt, zoals verzekeringen, belastingen en reparaties. Natuurlijk wil je zo goedkoop mogelijk een auto huren, of je dit nu doet bij autoverhuur in Hoensbroek of in Maastricht. In dit artikel lees jij hoe je goedkoop een auto kan huren.

Ophaal- en inlevertijdstip

Bij ieder autoverhuurbedrijf kun je de auto per dag huren. Dit betekent ronduit 24 uur. Denk aan deze regel, wanneer je aangeeft op welke tijdstippen je de auto ophaalt en inlevert. Huur hem dus niet van bijvoorbeeld 08:00 uur tot 23:30 uur, maar gewoonweg de gehele 24 uur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan van 10:00 uur tot 10:00 uur de volgende dag.

Type auto

Als je met de huurauto van plan bent om op vakantie te gaan naar een gebied vol bergen, dan is het verstandig om te kijken naar het autoaanbod bij autoverhuur in Hoensbroek. Kijk in plaats van naar de goedkoopste auto, naar hetgeen wat je met de auto gaat doen. Wanneer je in de bergen gaat rijden zal de goedkope auto waarschijnlijk meer benzine verbruiken dan bijvoorbeeld een SUV. Zorg dus dat de auto past bij de type reis die je gaat maken.

Tank-regeling

Ieder verhuurdersbedrijf heeft een andere tankregeling, wat invloed heeft op de totale huurkosten. De goedkoopste tankregeling is de ‘’vol-tot-vol’’ regeling. Wat dit eigenlijk wil zeggen is dat je de auto met een volle tank meekrijgt en deze ook weer met een volle tank inlevert bij bijvoorbeeld autoverhuur in Hoensbroek. Een andere regeling is de tegenovergestelde ‘’leeg-tot-leeg’’ regeling. Dit is minder voordelig, omdat je niet kan inschatten hoeveel benzine je nodig gaat hebben en daardoor niet de auto leeg inlevert. Dat is zonde, want hierdoor betaal je voor benzine die je niet gebruikt.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-hoensbroek/