Renault1916v
Image default
Bedrijven

Lockpick uitleg voor beginners

Lockpicking is een supergave manier om sloten open te maken zonder sleutel en zonder schade toe te brengen aan het slot. Als je dit leest dan denk je waarschijnlijk van oh dat zal dan ook wel een supergave manier zijn voor inbrekers om sloten open te krijgen. Maar dat is dus niet het geval!

 
Lockpicking wordt niet voor niets als sport beoefend. Dat komt omdat het echt gewoon heel moeilijk is.. Tenminste dat ligt wel een beetje aan het slot. Als je echt een heel slecht slot probeert te lockpicken dan kan dit je nog weleens heel makkelijk af gaan. 

 

Maar over het algemeen moet je niet verwachten dat je zomaar elk slot open kunt lockpicken. Het kan makkelijk een aantal uur duren voordat je het slot open krijgt met een lockpick. En dat is dan in de meest voordelige situatie waarbij je het slot in je handen kan houden terwijl je het open aan het priegelen bent. 

 
Bij cilindersloten in de deur is dit normaliteit niet mogelijk. De manier waarop ze in de deur zitten maakt het heel lastig om ze te lockpicken. Moet je eens voorstellen dat je daar een paar uur lang moet gaan staan priegelen en miniscule pinnetjes in het slot naar een bepaalde positie probeert te priegelen.
 

Wil je weten hoe lockpicking werkt? Bekijk dan deze video!

Dit is een van mijn favoriete filmpjes omdat het al gelijk duidelijk maakt hoe het stiftcilinderslot werkt en hoe lockpicking werkt. Als je dit alleen met woorden probeert uit te leggen dan is het heel lastig om over te brengen. Maar met een filmpje zoals dit kun je het gelijk zien!  

Er is heel informatie over lockpicking te vinden online. Een aantal jaar geleden was dit nog heel anders. Ik zelf heb ook geprobeerd om veel informatie over mijn sport te delen. Zodat hopelijk nog veel meer mensen mogen meegenieten van deze sport.  

Ik hoop ook een beetje dat mensen zich niet te veel laten beinvloeden door de films. In de meeste films wordt namelijk een heel verdraaid beeld getoond van lockpicking. Dit is ook de reden dat ik vaak gratis lockpick setjes weg geef aan familie en vrienden die nieuwsgierig zijn naar de sport.  

Dan kunnen ze het zelf proberen!

https://www.renault1916v.nl/hoe-ik-ben-begonnen-met-mijn-lockpick-avontuur/