Renault1916v
Image default
Rechten

Is jouw rijbewijs ingenomen?

Wanneer een rijbewijs ingenomen wordt, dan moet dat volgens een bepaalde procedure gebeuren. Het is in de eerste plaats zo dat het duidelijk moet zijn dat je dingen in het verkeer doet die hiertoe aanleiding geven. Denk aan rijden onder invloed, agressief rijgedrag vertonen, een ongeluk veroorzaken of ver boven de toegestane snelheid rijden. Dit kan ertoe leiden dat je op dat moment direct je rijbewijs kwijt bent. Dit betekent echter niet dat daarmee de zaak direct ook klaar is. Die begint dan eigenlijk pas. Het is belangrijk om met een advocaat direct in actie te komen.

Direct een klaagschrift opstellen

Als het rijbewijs ingenomen wordt, dan levert dat een groot probleem voor de bestuurder op. Er zijn maar heel weinig mensen die zonder rijbewijs kunnen. Daarom is het ook zaak om dat direct goed aan te geven bij de rechter. Dat kan via de klaagschriftprocedure. Dit betekent over het algemeen dat binnen 2 tot 4 weken een zaak wordt begonnen waaruit direct ook een voorlopig antwoord moet komen. Een goed klaagschrift opstellen en goede verdediging tijdens de zaak zijn dus wel belangrijk. Daarom haal je er een goede advocaat bij voor meer succes. Dat is van waarde.

Verschillende soorten procedures

Er zijn verschillende soorten procedures mogelijk als het rijbewijs ingenomen wordt. Zo kan de klaagschriftprocedure gelden. Ook kan het om een strafzaak gaan. Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als de vorderingsprocedure. In dat geval bestaat het gevaar dat je rijbewijs zelfs ongeldig wordt. Dit wil je natuurlijk wel voorkomen. Het is dan ook goed om een ervaren advocaat in de arm te nemen. Die weet hoe het gesteld is met de wegenverkeerswet. Daar kan je dus een belangrijke hulp aan hebben. Zelf weet je misschien niet goed wat te doen. De hulp is dan altijd welkom.

Snel handelen voor meer succes

In het geval van de wegenverkeerswet is het zo dat er snel gehandeld kan worden. Wanneer je rijbewijs ingenomen is, kan dit zelfs een groot verschil maken. Het is wel heel fijn om er zeker van te zijn dat je ook echt weet hoe het zit met de regels en uitzonderingen. Vaak kan je al snel je rijbewijs terugkrijgen. Al is dat soms slechts voorlopig. Het is wel heel goed om te weten hoe dit dan zit. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je ook echt op de juiste manier behandeld wordt. 

De juiste hulp krijgen

Het is duidelijk dat het best lastig kan zijn wanneer het rijbewijs ingenomen wordt. Zeker ook omdat je niet precies weet wat je moet doen en op welk moment je dat moet doen. Het is in zulke gevallen fijn om de hulp te krijgen van iemand die dat wel weet. Dit kan mogelijk voorkomen dat het probleem groter wordt dan nodig. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het rijbewijs niet zo lang ingenomen hoeft te worden. Dit kan in jouw situatie wel heel veel schelen. Dat is waar het om gaat. Krijg direct goede hulp van een advocaat.

 

Omnius Advocaten kan je hierbij van dienst zijn.