Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Dit moet je weten als je jouw autoruiten wil blinderen

Als jij de auto die je hebt een bijzondere uitstraling wilt geven dan kan jij ervoor kiezen voor autoruiten blinderen. Dit is mogelijk voor een relatief lage prijs en heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het zo dat het blinderen van de autoruiten iets toe zal voegen aan de uitstraling die jouw auto heeft. Verder is het mogelijk om op deze wijze meer privacy te creëren aangezien mensen moeilijk naar binnen kunnen kijken. Hierdoor is het mogelijk om meer af te schermen en eventueel dure spullen te vervoeren in jouw auto. Het blinderen van autoruiten gaat meestal met folies. Dit wordt dan aan de binnenkant van de ruit geplaatst zonder dat er sprake is van luchtbellen of kreukels die er tussen zitten. Indien dit wel het geval wordt er geen kwaliteit geleverd en heb je het recht om jouw geld terug te vragen.

Belangrijke voorwaarden
Indien jij ervoor kiest om de ruiten van jouw auto te laten blinderen dan zijn er een aantal zaken belangrijk. Ten eerste is het belangrijk dat er sprake is van garantie zodat jij verzekerd bent van een goede kwaliteit aan service. Voor verschillende bedrijven geldt dat zij verschillende termijnen aan garantie garanderen. Zorg ervoor dat jij hier van tevoren voldoende onderzoek naar hebt gedaan en je rechten als consument kent. Verder zal het tinten van de ruiten op een manier verlopen die aansluit bij Nederlandse wetgeving, op deze manier wordt kwalitatieve service gegarandeerd.

Blindeermogelijkheden
De blindeermogelijkheden zijn verschillend en kunnen op deze wijze aansluiten op jouw persoonlijke wensen. Wil jij namelijk dat de ruiten in jouw auto ontzettend geblindeerd zijn? Dan is het mogelijk om te gaan voor verschillende hoeveelheden aan tint. Hoe minder procent tint, hoe minder licht wordt toegelaten. Vijf procent aan tint laat dus vrij weinig licht toe in verhouding met een tint van 40 procent. Wanneer jij graag wilt dat weinig mensen bij jouw auto naar binnen kijken is het mogelijk om te gaan voor een tint van 5 procent. Indien jij graag iets meer privacy wilt maar wel voldoende doorgang van licht dan is de tint van 40 procent een optie.

Vakwerk
Het ramen tinten is vakwerk en daarmee is enige precisie een belangrijke voorwaarde. De folie moet namelijk op de juiste wijze geplaatst worden zonder kreukels om ervoor te zorgen dat er de juiste verhouding aan licht doorkomt. Kies voor het tinten van de ramen dus voor een vakman of vakvrouw en garandeer op deze wijze dat het werk goed wordt gedaan.

 

Bron: De Ramentinter