Renault1916v
Image default
Bedrijven

Dingen die je ongetwijfeld gaan overkomen tijdens je rijexamen

Een rijexamen is op zich al spannend en natuurlijk wil je alles goed doen. Als je erg kritisch bent op jezelf, dan wordt je alleen maar zenuwachtig. Je gaat tijdens je examen sowieso te maken krijgen met lastige situaties, terwijl er geen reden is tot paniek.

Je rijdt te hard of juist te langzaam

Het maakt een examinator en je rijschool Oegstgeest niet heel veel uit of je een beetje boven of onder het toegestane maximum rijdt. Je moet het gewoon veilig houden. Regent het of is het mistig, dan hoef je niet met volle snelheid over de snelweg te scheuren. Je krijgt dan alleen maar complimenten als je je snelheid matigt. Het is natuurlijk wel goed om te zorgen dat je eventueel anderen niet hindert.

Een addertje onder het gras

Nou ja, een addertje kun je het niet noemen als je alle regels kent. Waarschijnlijk ga je tijdens je examen wel naar plekken toe waar je een aantal dingen tegelijk moet laten zien: oplettendheid, behendigheid en veiligheid. Dit heb je vast ook al met je rijschool Oegstgeest geoefend. Het is zaak om dan rustig te blijven. Houd de situatie veilig en de rest komt vanzelf.

Strikvragen van je examinator

Een examinator kan je vreemde vragen stellen. De vervelendste vraag die je kunt verwachten is: hoe vond je dat zelf? Wees op dat moment gewoon eerlijk en niet al te kritisch op jezelf. Deed je het goed, dan mag je dat zeggen. Had je iets beter kunnen doen, benoem dat dan ook. Met goede argumentatie weet de examinator dat je de dingen weloverwogen hebt gedaan.

Assertief of veilig rijden

Er zijn altijd situaties waarin je twijfelt of je moet doorrijden of dat je even moet wachten. Door veel lessen ontwikkel je dit inzicht voldoende. Twijfel je op je examen? Dan is het beter om even te wachten.

Slechte timing bijzondere verrichting

Soms vraagt de examinator om ergens te parkeren, maar als alle vakken vol zijn, kan dat gewoon niet. Geef dan aan dat je dit liever op een later moment laat zien.

https://groenerijden.nl/rijschool-oegstgeest/

Gerelateerde artikelen

Studeren én slagen voor het theorie-examen in 1 dag: het kan!

Waterkoeler op waterleiding door Sprankle

Waarom het een erg goed idee is om een houthaard Enschede aan uw huis toe te voegen