Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

De beste tips voor het huren van een auto op Curaçao

Een belangrijke tip die we je willen meegeven is: Pas je snelheid aan en houd bij regen meer afstand tot de auto voor je. Door de regen worden de wegen op Curaçao echt glad. Pot Gaten en oneffenheden in het wegdek kunnen bij hevige regenval onzichtbaar worden. Dit kan ernstige schade aan uw huurauto veroorzaken.

Met welke verkeersregels moet je rekening houden op Curaçao? Wat gebeurt er als uw huurauto beschadigd raakt tijdens de huurperiode? Hoeveel cocktails kun je op dat leuke strandje drinken en daarna nog veilig rijden? Als u onbezorgd van uw vakantie wilt genieten, is het belangrijk om u hiervan bewust te zijn.

Hieronder geven we onder meer de antwoorden op deze vragen.

Verkeersregels op Curaçao

Over het algemeen zijn de regels hetzelfde als in Europa en de VS. Maar het is goed om te weten dat er een paar dingen zijn waar je op moet letten:

De maximumsnelheid voor personenauto’s

In stedelijke gebieden 40 km per uur, buiten de stedelijke gebieden 60 km per uur en op snelwegen 80 km per uur.

Hoe wordt voorrang geregeld?

 • Verkeer van rechts heeft geen voorrang behalve op gelijkwaardige kruispunten;
 • Bij een T-splitsing heeft het verkeer op de doorgaande weg voorrang tenzij anders aangegeven;
 • Verkeer op de rotonde heeft niet altijd voorrang, let goed op wat er op de borden en op het wegdek staat;
 • Naast groen betekent geel hier ook dat je door mag rijden. Alleen bij rood moet je stoppen. Check dus altijd of er nog iemand komt voordat je bij het groene licht wilt gaan rijden.

 

De (voorrangsregels worden op Curaçao niet strikt nageleefd. Pas je aan aan de relaxte rijstijl (in het algemeen) van de eilandbewoners, rijd rustig en verwacht niet dat je altijd voorrang krijgt waar het hoort.

Inhalen

Ze rijden rechts en passeren links. Rechts inhalen is ook toegestaan, als er twee of meer rijstroken in elke richting zijn, of als de rijrichtingen gescheiden zijn door bijvoorbeeld een berm.

De wegen op Curaçao

Hoewel de doorgaande wegen op Curaçao over het algemeen goed zijn, kom je ook regelmatig kuilen in het wegdek tegen. Ook de onverharde wegen richting de stranden kunnen een uitdaging zijn. Houd hier rekening mee bij het rijden op de weg, vooral vanwege de onderkant van de auto, banden en velgen. Goed om te weten is dat rijden op onverharde wegen vaak niet vergoed wordt door de verzekering.

Verkeersveiligheid

 • Houd er rekening mee dat verlichting, remlichten, richtingaanwijzers vaak niet (kunnen) worden gebruikt door andere weggebruikers. Door voldoende afstand te houden tot andere automobilisten en veilig te rijden, kunt u ook in het donker reageren op het weggebruik van anderen;
 • Officieel mogen geluidssignalen alleen worden afgegeven bij een dreigend aanvaring gevaar. Toeteren wordt in de praktijk ook gebruikt als bedankje, bijvoorbeeld als iemand je voor laat;
 • Op Curaçao geldt een maximale alcohollimiet van 0,5 gram per liter. Gemiddeld komt dit neer op ongeveer twee glazen bier/wijn of whisky. Rijden onder invloed van verdovende middelen is volledig verboden;
 • Het gebruik van een mobiele telefoon als bestuurder is niet toegestaan;
 • Kinderen tot 12 jaar en kinderen kleiner dan 150 cm dienen vervoerd te worden op een goedgekeurde stoelverhoger of een goedgekeurd kinderzitje met veiligheidsgordel;
 • De handhaving van de verschillende verkeersregels is op Curaçao niet erg streng. Pas je aan aan de ontspannen en veelal rustige rijstijl en je bent binnen de kortste keren gewend aan het rijden op Curaçao.

 

Waar kan ik parkeren?

In en rond Willemstad moet je bij veel grotere stranden en attracties normaal gesproken betalen voor het parkeren. U kunt betalen bij een automaat, of wanneer u in een garage of parkeerplaats parkeert, bij de parkeerwachter bij de ingang. Sinds korte termijn hoeft er in het centrum van de stad niet meer betaald te worden. De parkeermeters zijn buiten gebruik.

In de stad kunt u ook parkeren in een overdekte beveiligde garage.

Wat te doen bij autoschade op Curaçao?

Het is in dergelijke situaties gebruikelijk om contact op te nemen met het verhuurbedrijf en, afhankelijk van de ernst van de situatie, ook met uw eigen reisverzekering. Bij inbraak of diefstal dient u de politie te bellen.

Op Curaçao is er nog een stap: neem bij schade direct contact op met ForenSys via telefoonnummer 199. Bij alle schade, zelfs een klein krasje, verplichten de verzekeringsmaatschappijen van de verhuurbedrijven u om ForenSys in te schakelen. Zonder een schademelding van ForenSys kan uw verzekeringsmaatschappij de schade niet vergoeden.

Heb ik GPS-navigatie nodig op Curaçao?

We hebben altijd graag navigatie bij ons. Maps.me is een app waarmee je voor je vakantie de kaart van Curaçao op je telefoon kunt downloaden. Dan kun je de kaart offline gebruiken tijdens je vakantie.

Wat is One Way huren op Curaçao?

One-way huren, het inleveren van de auto op een andere verhuur locatie dan waar u deze ophaalt is op Curaçao op aanvraag en kosteloos mogelijk. Als u de huurauto bij uw hotel wilt laten afleveren, moet u voor deze service ongeveer $ 25 (€ 20) betalen. Hetzelfde geldt voor het ophalen.

Welke auto moet ik huren en waar kan ik deze huren?

Welke auto moet ik huren op Curaçao?

Zoals we al eerder aangegeven hebben zijn de doorgaande wegen op Curaçao over het algemeen goed maar kun je kuilen in het wegdek tegenkomen. De wegen naar de stranden zijn meestal onverhard en kunnen een uitdaging zijn voor uw auto.

Over het algemeen zijn alle auto’s geschikt om te huren op Curaçao. Maar sommige modellen bieden meer comfort dan andere, afhankelijk van de situatie.

 • Een busje voor als je met 6 of meer personen op vakantie gaat;
 • Op Curaçao zijn pickups erg populair. Pickups zijn stoere auto’s waarmee je gemakkelijk de stranden kunt bereiken en je ruimte hebt om je duikuitrusting te vervoeren;
 • Wil je met je eigen auto zowel de heuvels in het Christoffelpark verkennen als de stranden, dan is een Jeep een avontuurlijke ervaring;
 • Wil je niet alleen het Christopher Park in? En de stranden buiten uw hotel spreken u niet aan? Dan kun je het eiland verkennen met een kleine of gewone auto.

Meestal worden auto’s geboekt op ‘klasse’ (of maat). Dit betekent dat u een bepaald model kunt boeken, maar het kan zijn dat u een ander model uit dezelfde klasse krijgt..

Waar kan ik een auto huren op Curaçao?

U kunt het beste ruim voor uw vakantie op Curaçao online een auto huren. Het aantal huurauto’s is niet onbeperkt, het is namelijk een eiland. In drukke periodes zijn alle auto’s verhuurd. Dat zou afschuwelijk zijn als je van plan was om ter plaatse een auto te huren nadat je geland bent.

Naast de grotere bekende verhuurbedrijven, zijn er ook lokale kleinere bedrijven waar je een auto kunt huren, zeker als je een auto wilt huren zonder creditcard.

Helaas horen we regelmatig dat dit soort huurovereenkomsten anders kan uitpakken dan bedoeld. Als u besluit een auto te huren bij zo’n bedrijf, lees dan naast de tips op deze pagina ook ons ​​artikel over tips voor zorgeloos autoverhuur. Als je de tips in onze artikelen goed leest en opvolgt, is de kans dat je een slechte ervaring krijgt met het huren van een auto veel kleiner.

Wat is de prijs van een huurauto op Curaçao?

Het liefst wil je een auto huren op Curaçao voor een lage prijs. De kosten van een huurauto zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Goedkoop auto huren is leuk, maar vaak zijn er verborgen kosten, waardoor je uiteindelijk meer geld verliest.

Met welke verhuurbedrijven kan ik contact opnemen?

Nu je onze tips kent, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk Curaçao verkennen met de perfecte huurauto. Veiligautohurencuracao.nl geeft de beste service en heeft keuze uit verschillende soort auto’s.