Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Autobrug kopen

Bij het onderhoud van auto’s, is het belangrijk dat er de juiste onderdelen worden gebruikt en dat er op een efficiënte en gemakkelijke manier aan alle kanten van de auto kan worden gesleuteld. Een onderdeel wat hierbij helpt is de autobrug. Wat een autobrug precies is en wat de voordelen ervan zijn vertellen we in dit blog.

 

Wat is een autobrug?

Een autobrug, of terwijl een hefbrug, is een gereedschap waarmee auto’s omhoog worden gehesen, zodat je gemakkelijk bij alle onderdelen van de auto kan. Door dit gereedschap kan je dan bijvoorbeeld gemakkelijk een onderhoudsbeurt uitvoeren, of onderdelen repareren.

 

Hoe werkt een autobrug?

Een hefbrug is natuurlijk een bijzonder gereedschap omdat het zo’n groot gewicht omhoog kan hijsen. Maar hoe werkt het dan precies? Het brugdek, waar de auto op komt te staan, wordt verticaal omhoog gehesen. Aan ze zijkanten zijn torens waar contragewichten aanhangen. Deze contragewichten hebben een enorm zwaar gewicht en zakken naar beneden als het dek omhoog wordt gebracht. Als dit omhoog gehesen is, kan het onderhoud beginnen.

 

Voordelen van een autobrug

Een autobrug heeft een goede beveiliging en stabiliteit, waardoor de auto stevig vastgehouden wordt en de kans op ongelukken minimaal is. Zo is het ook veilig om aan de onderkant van de auto te sleutelen en er is bijna geen kans op gevaar. Een ander voordeel is natuurlijk het gemak. Doordat de auto op een hoogte wordt gehesen, heb je veel bewegingsvrijheid en kan je gemakkelijk aan bijvoorbeeld de onderkant sleutelen. Dit is belangrijk, omdat aan de onderkant van de auto zich de belangrijkste onderdelen bevinden. Als je geen gebruikmaakt van een autobrug, is dit onhandig en kan je amper bij de onderdelen onder de auto waardoor ook de kans op ongelukken is hoger. Ook kan de autobrug een zwaar gewicht houden, tot wel 5000 kilogram.

 

https://wolftools.nl/product-categorie/hefbruggen/