Renault1916v
Image default
Winkelen

Alles wat u moet weten over Weer in Zevenaar

Zevenaar staat bekend om de veranderlijke weersomstandigheden. Als je de stad en haar omgeving bezoekt, is het daarom belangrijk om vooraf te weten wat jij de volgende dagen kunt verwachten. In dit artikel leggen wij je uit alles wat je moet weten over weer in Zevenaar.

Hoe komt het lokale weer tot stand?

Weer is het resultaat van de lokale omstandigheden en verschillende andere factoren, zoals atmosferische druk, temperatuur, luchtmassa’s, de zonnestraling en topografische kenmerken; dit bepaalt de meteorologische toestand van een gebied. In dit geval betreft het het weer in Zevenaar en de omgeving. Deze stad krijgt regelmatig Westerse invloeden, waardoor het weer effecten uit het noorden krijgt. Ook de aanwezigheid van een meer, de Nevelhorst, zorgt ervoor dat de lucht wat vochtiger wordt. Dit betekent dat het gemiddeld wat meer neerslag krijgt dan andere plaatsen in de provincie Gelderland. Door al deze factoren samen krijg je het lokale weer in Zevenaar.

Hoe verloopt het seizoen in Zevenaar?

De seizoenen in Zevenaar verlopen voornamelijk zoals je mag verwachten. In de winterperiode staat het kwik niet zo heel hoog en zijn de temperaturen meestal vrij laag, met temperaturen die soms onder het vriespunt kunnen dalen. In de lente en de zomer zijn de temperaturen een stuk hoger en is de luchtvochtigheid lager. Ook is er nagenoeg geen kans op sneeuw in deze seizoenen. De herfst in Zevenaar is meestal zacht en behoorlijk regenachtig met temperaturen die meestal tussen de 8 en 17 graden Celsius schommelen.

Wist je dat…

Oh ja, er is nog een interessante wetenswaardigheid over het weer in Zevenaar: vanwege de lokale geografische omstandigheden, wordt de stad geregeld omringd door een nevel waardoor de Sallandse Heuvelrug aan de horizon moeilijker te zien is. Dit komt omdat de warmere lucht boven de stad minder gewicht heeft dan de koudere lucht buiten de stad. Als resultaat hiervan wordt de lucht in de stad naar boven getrokken door de kou, wat leidt tot een enorme nevelwolk boven Zevenaar.

Conclusie

Uitgedrukt in één zin: hier in Zevenaar ervaren we wisselvallig weer door invloeden van het westen, varierend per seizoen, met een neiging tot nevel. Door al deze factoren bij elkaar op te tellen, weten we nu precies wat we kunnen verwachten van weer in Zevenaar.

.