Wasdroger reparatie Amsterdam: Oorzaken en oplossingen wanneer een droger geluid maakt

Wasdroger reparatie Amsterdam: Oorzaken en oplossingen wanneer een droger geluid maakt

Waar komt dat vreselijke lawaai vandaan?

Een luidruchtige droger is misschien niet alleen vervelend, het kan ook wijzen op een aanzienlijk probleem. Hoewel veel van de mogelijke oorzaken de expertise van een reparatietechnicus vereisen, zal het oplossen van het probleem u tijd besparen en mogelijk nog ernstiger problemen voorkomen.

Bekijk hier een aantal van de meest voorkomende oorzaken van geluid en neem vervolgens contact op met wasdroger reparatie Amsterdam om uw vragen te beantwoorden of om een ​​afspraak te plannen:

Wasdroger reparatie Amsterdam voor alle storingen en foutcodes aan uw wasdroger

Aandrijfriem
Een riem wordt gebruikt om de trommel op zowel gas als elektrische drogers te roteren. De lange, dunne riem wikkelt zich volledig om de trommel, spanningspoelie en aandrijfmotor. Met de ouderdom en het gebruik kan de aandrijfriem uitdrogen, gerafeld en zelfs gescheiden worden om een ​​bonzend geluid te veroorzaken elke keer dat de trommel draait.

Mogelijke oplossing
U kunt de aandrijfriem inspecteren door het voorpaneel van de droger te verwijderen.

Als u tekenen van slijtage opmerkt, zoals kraken of rafels, neemt u contact op met wasdroger reparatie Amsterdam om het te vervangen.

Trommelroller
Verschillende rollen aan de voor- en achterzijde van de meeste drogers worden gebruikt om de trommel te ondersteunen. Na jarenlang gebruik kunnen deze rollen verslijten en ervoor zorgen dat de trommel niet meer vrij kan bewegen. Een piepend of bonzend geluid kan aangeven dat een of meer walsrollen versleten, gebroken of misschien bindend zijn.

Mogelijke oplossing
Neem contact op met een gecertificeerde technicus om de rollen op slijtage te inspecteren. Als een of meer onderdelen ernstig zijn versleten, wordt de hele set walsrollen vervangen om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig worden gedragen.

Trommelrolas
De assen die de trommelrollen aan de voor- en achterkant van de droger vasthouden, worden assen genoemd. Bij langdurig gebruik kunnen zowel de rollen als de assen verslijten en een luid gerommel maken.

Mogelijke oplossing
Om te bepalen of de assen versleten zijn, moet de riem worden verwijderd en de trommel met de hand worden gedraaid.

Wasdroger reparatie Amsterdam beschikt over een excellent team van witgoed monteurs

Een reparatietechnicus zal de rollen en assen inspecteren op wiebelen en om ervoor te zorgen dat de trommel vrij ronddraait. Als zelfs één as versleten is, worden ze allemaal vervangen om de trommel soepel te laten draaien.

Ventilatorwiel
Zowel gasdrogers als elektrische drogers gebruiken een ventilatorwiel om lucht door de verwarmingskamer, door de trommel en uit de uitlaatopening te voeren. Er zijn drie belangrijke problemen die een dreunend of brullend geluid van het ventilatorwiel kunnen veroorzaken:

Pluis, kleine kledingstukken en andere voorwerpen kunnen langs het pluisfilter komen en zich in het ventilatorwiel nestelen.

Het ventilatorwiel kwam los van de as met schroefdraad of de klem die hem op zijn plaats hield viel af.

Het kunststof aanjagerwiel is versleten.

Mogelijke oplossing
Verwijder de drogeropening om de luchtstroom te beoordelen. Een zwakke luchtstroom kan wijzen op een obstructie of slijtage.

Neem contact op met een wasdroger reparatie Alkmaar. Wij controleren of er voorwerpen op het wiel slaan, inspecteert het ventilatorwiel op wiebelen en vervangt het indien nodig.

https://witgoed-reparatie.net

Auteur