Pallets kopen en hergebruiken met packaging recovery bevordert duurzaamheid

Packaging recovery is een pallet-retoursysteem. Als u ervoor kiest om een rolcontainer of pallets te kopen, dan maakt dit het transport van goederen naar uw klanten een stuk gemakkelijker. Het terugkrijgen van uw emballage verloopt vaak wat lastiger. Packaging recovery is een begrip dat verwijst naar het beheer van uw emballageretourstroom met als doel de continuïteit van de logistieke keten te bevorderen. 2Return, onderdeel van logistiek faciliteerder Rotom Nederland in de buurt van Eindhoven, neemt het beheer van deze stroom van u over en zorgt ervoor dat uw transporteenheden na controle retour worden gestuurd naar uw bedrijfslocatie.

Een flexibel systeem dat uit heldere stappen bestaat

Een rolcontainer kopen of pallets kopen? Vanaf nu hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken over het retourproces van die laatste. Wanneer u uw producten naar uw klanten stuurt, verwerkt 2Return de verzendinformatie. Daarna haalt deze de pallets op en brengt ze naar het 2Return-depot waar ze worden gesorteerd, gecontroleerd en eventueel gerepareerd. U ontvangt vervolgens een bericht omtrent de administratieve handeling en geeft aan hoeveel pallets u weer wilt ontvangen.

De CO2-voetafdruk verminderen

Omdat we met het kopen van een rolcontainer en het kopen van pallets bijdragen aan een hogere CO2-voetafdruk – er worden immers grondstoffen voor gebruikt – is het belangrijk ons in te zetten voor de verduurzaming van de industrie. Rotom Nederland uit de buurt van Eindhoven denkt graag met u mee. Of de plateaus nu van hout of kunststof zijn gemaakt, hergebruik is altijd mogelijk.

Merkbare verbetering van de logistieke keten

De logistiek faciliteerder weet u te ondersteunen bij het aanbrengen van verbeterpunten binnen verschillende facetten van de logistieke keten. Zo is hergebruik van bestaande emballage kostenbesparend en creëert u in uw magazijn meer ruimte. Lege emballage is namelijk nog maar minimaal aanwezig. Ook als u producten naar andere Europese landen verstuurt, is het dankzij het ruime internationale netwerk van deze logistieke partner wederom mogelijk de emballagestromen af te handelen.

Auteur