Laat u volledig ontzorgen bij finance recruitment

Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van externe diensten voor recruitment van finance specialisten. De reden hiervoor, is dat er een probleem heerst in de wereld van finance.  Veel oudere medewerkers gaan binnenkort met pensioen, en de aanwas van nieuwe werkkrachten is ietwat beperkt. Dus hoe zorgt u er als ondernemer voor dat u de juiste kennis en ervaring aantrekt voor uw bedrijf? Scope Finance treedt graag op als verbinder tussen u als werkgever en geschikte kandidaten. Tijdens het finance recruitment proces wordt zowel de opdrachtgever als de kandidaat van A tot Z begeleid. Dat begint bij een intakegesprek waarbij wordt getoetst of de kandidaat qua ervaring, kennis en persoonlijkheid past bij uw bedrijf. Het traject eindigt met een evaluatie. Of eigenlijk eindigt het nooit, want het evalueren van het proces is natuurlijk nooit helemaal af.

Finance recruitment: leer de persoon achter het CV kennen

Er wordt steeds meer kritiek geuit op recruiters. Kandidaten hebben het idee dat ze worden behandeld als nummers. Recruiters schieten met hagel op alles en iedereen die zich beweegt binnen de financiële wereld. Daarna wordt er pas gekeken naar wat er nu echt geraakt is. Bij Scope Finance schieten ze liever met scherp, gericht en doeltreffend. En daarvoor is de persoon achter het cv belangrijk! Pas dan kunt u beoordelen of een persoon ook qua persoonlijkheid en werkinstelling past bij uw bedrijf. Finance recruitment via deze partij zorgt dan ook voor veel kwalitatievere matches. Dat scheelt u als opdrachtgever ook nog eens een hoop tijd omdat u minder kandidaten hoeft te interviewen.

In 7 stappen de ideale kandidaat dankzij finance recruitment van de expert

Wilt u gebruik gaan maken van finance recruitment? Het is dan belangrijk dat u van tevoren alvast een idee heeft hoe dit eruitziet. Hoe dit daadwerkelijk werkt, heeft veel te maken met het bureau dat u inschakelt. Scope Finance gelooft net als u niet in ‘klinisch matchen’ waarbij er heel breed wordt begonnen en waar kandidaten vervolgens als een soort bulkgoederen door een filter worden gehaald. In plaats daarvan vindt er een intakegesprek plaats waarbij er een duidelijk profiel wordt opgesteld. Vervolgens worden er met behulp van geavanceerde tools kwalitatief goede matches gemaakt en worden er intensieve analysegesprekken ingepland met kandidaten. Die resultaten worden middels een presentatie teruggekoppeld waarna u als ondernemer de beste kandidaten voor een gesprek uitnodigt. Heeft u de juiste kandidaat gevonden? Dan wordt er een contract opgesteld en wordt het verloop van het traject samen met u uitvoerig doorgesproken.

Auteur