Kleine schade aan je auto: zelf betalen? Of verzekeringswerk?

Bij autoschade wordt meestal direct gedacht aan enorme deuken en weggeslagen bumpers, maar ook steenslag, putjes door openslaande portieren en krasjes vallen onder de noemer autoschade. Gelukkig kunnen dit soort kleine schades aan je auto tegenwoordig in no-time worden hersteld vanwege alle moderne technieken en materialen waarover autoherstellers beschikken.

Deze nieuwe reparatietechnieken zorgen ervoor dat de kosten van dit soort kleine schades aan je auto een stuk lager zijn dan voorheen. Waar vroeger de auto nog (deels) uit elkaar gehaald moest worden, is het nu mogelijk om putjes, zelfs op de meest ongemakkelijk plekken, eenvoudig uit te laten deuken. Smart-repair heet dat. In veel gevallen kunnen deukjes worden hersteld zonder dat er spuitwerk aan te pas hoeft te komen. Het resultaat is verbluffend. De oorspronkelijke schade aan de auto is na smart-repair niet of nauwelijks nog zichtbaar.

Kleine schade aan je auto als deukjes, krasjes en putjes kunnen al gerepareerd worden voor ca. 200 – 300 euro als je het bij een professioneel schadebedrijf doet die gespecialiseerd is in kleine autoschade zoals Meldschade (zie bedrijfsprofiel onder). Dit soort professionele schadeherstellers beschikt over geavanceerde materialen om kleine schades onzichtbaar weg te werken.

Wanneer er sprake is van lichte lakschade, dan kunnen deze professionele schadeherstellers ook spot-repairs uitvoeren. Bij dit soort reparaties wordt er niet alleen uitgedeukt, maar zal de plek ook worden gespoten. Elke lakkleur kan worden gemengd waardoor de auto er weer zo goed als nieuw uitziet.

Verzekeringswerk of niet?

Wanneer de schade aan je auto klein is en herstelwerkzaamheden slechts enkele honderden euro’s kosten, dan wil je niet een deel van je no-claim korting hieraan verliezen. Want zodra je jouw verzekeraar inschakelt en de schade laat repareren, gaat dit ten koste van de schadevrije jaren en wordt de maandelijkse premie verhoogd. Door dit soort kleine schades zelf te betalen, zijn deze kosten meestal in enkele maanden al weer terugverdiend.

Is er sprake van flinke schade die niet met smart- of spot-repair valt op te lossen, dan kan de reparatie flink in de papieren lopen. Het is dan voordeliger om je autoverzekering aan te spreken.

Meldschade.online

Autoschadebedrijf Meldschade is gespecialiseerd in kleine autoschade. Niet alleen lossen ze de schade voordelig en onzichtbaar op, maar met hun haal- en brengservice hoef je zelfs de deur niet meer uit om je auto naar het service repair center te brengen. En omdat Meldschade landelijke dekking heeft, wordt de auto direct voor de deur opgehaald en zo snel mogelijk weer afgeleverd. Is vervangend vervoer nodig? Dan wordt dit ook direct geregeld. Trouwens, het melden van autoschade bij Meldschade is ook heel eenvoudig, want als je schade hebt, maak je enkele foto’s, verstuurt deze met WhatsApp en ontvang je direct een offerte online. Weten hoe meldschade werkt? Kijk dan op hun website.

https://meldschade.online/kleine-autoschade/

Auteur