Hoe zit dat nu eigenlijk met de voedselveiligheid wetgeving?

Waar moet u nu eigenlijk rekening mee houden bij het keuren van nieuwe voedingsmiddelen? Voedselveiligheidsexpert Mérieux NutriSciences vertelt u er alles over. De professionals van Mérieux NutriSciences staan klaar om voedingsmiddelenbedrijven te ondersteunen. Denk hierbij aan het ontwikkelen en invoeren van protocollen op het gebied van voedselveiligheid die in overeenstemming zijn met de geldende wetgeving. Daarnaast schakelt u deze gespecialiseerde partij ook in voor diverse analyses, zoals een allergenen analyse en analyse met listeria monocytogenes. Ook verzorgt dit bedrijf verschillende onderzoeken zoals een salmonella onderzoek. Waar u ook gevestigd bent, overal ter wereld biedt Mérieux NutriSciences analyses, audits, advies, training en onderzoek.

Laat een analyse, zoals een allergenen analyse, voor verschillende sectoren uitvoeren

De allergenen analyse wordt al jaren toegepast in de levensmiddelenindustrie, maar wist u dat het ook mogelijk is om deze analyse binnen andere sectoren uit te voeren? U kunt hierbij denken aan producten op het gebied van cosmetica, consumentenproducten, water & milieu, agro chemicaliën, farmaceutische producten en producten binnen de voeding. Mérieux NutriSciences is ruim 50 jaar actief op het gebied van onderzoek en analyse, zoals een salmonella onderzoek, allergenen analyse of analyse waarbij gisten en listeria worden gebruikt. Na een onderzoek door dit bedrijf weet u zeker dat u aan bijvoorbeeld voedselveiligheid wetgeving voldoet. Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met de specialisten. U ontvang altijd een advies op maat.

Houdbaarheidsstudies met onder meer een listeria analyse

Een houdbaarheidsstudie is van cruciaal belang voor uw productie- en transportproces. Denk hier niet te licht over en kies een goed bedrijf dat u verder kan helpen. Na de commerciële levensduur is het belangrijk dat uw product geconsumeerd wordt met de verwachte kwaliteit en kenmerken. Om verzekerd te zijn van deze kwaliteit, is het noodzakelijk om een houdbaarheidsstudie uit te laten voeren. Tijdens deze studie worden diverse onderzoeken uitgevoerd, waaronder een challenge test. Verschillende bederf of ziekteverwekkers zoals gisten of listeria monocytogenes worden gedurende de analyse gebruikt. Hierdoor weet u zeker dat uw product aan de voedselveiligheid wetgeving voldoet. De professionals van Mérieux NutriSciences zijn u ook graag van dienst op het gebied van een allergenen analyse of salmonella onderzoek.

Auteur