123hondenrassen – Alles over honden

Hondentraining

Er zijn zoveel populaire hondentrainingsmethode. Het kan frustrerend zijn om erachter te komen welke. En welke methode het beste is voor zowel uw hond als eigenaar.

Als je het overweldigend en verwarrend vindt, ben je niet de enige. Er is zelfs veel onenigheid binnen de professionele hondentraining. Gemeenschap over welke methoden effectief en ethisch zijn. En verschillende methoden overlappen elkaar of worden samen gebruikt voor de beste resultaten.
Hier zijn drie van de meest populaire hondentrainingsmethode. Die tegenwoordig worden gebruikt en die er het meest baat bij hebben om ze te gebruiken. Je kunt ook lezen over puppycursus in dit aritkel.

Elke hond heeft een andere manier van training nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat kleine hondenrassen vaak lichter in gewicht zijn. Zij zullen dus makkelijker fysiek gecorrigeerd worden. Daartegenover staat dat bij grote hondenrassen, zoals de Golden Retriever, is dit vele malen moeilijker.

1. Positieve versterking

Puur positieve bekrachtiging is een methode die populair is bij trainers. Zoals Dawn Sylvia-Stasiewicz, die de hond van Obama, Bo, trainde. De theorie erachter is redelijk eenvoudig. Honden zullen goed gedrag herhalen wanneer het wordt gevolgd door een beloning. Slecht gedrag krijgt geen beloning of erkenning. Als correctie moet plaatsvinden. Komt dit in de vorm van het verwijderen van beloningen. Zoals het wegnemen van een speeltje of traktatie. Harde berisping of fysieke straffen zijn niet nodig.

Deze trainingsmethode begint met het belonen van gewenst gedrag. Onmiddellijk, binnen enkele seconden nadat het is gebeurd. Op die manier komt de hond het gedrag associëren met de beloning.
Sommige trainers combineren deze methode met clicker training. Dit geeft de hond een duidelijk teken van het exacte moment waarop het gedrag is voltooid. Commando’s moeten ook kort en to the point zijn. Zit. Blijf. Kom.
Positieve bekrachtiging vereist consistentie. Daarom moet iedereen in uw huishouden hetzelfde commando- en beloningssysteem gebruiken.

Wist je bijvoorbeeld ook dat een methode is om postieve bekrachtiging op te roepen door veel met jouw hond te gaan wandelen of te fietsen? Je kunt goed met jouw hond wandelen en fietsen met een goede hondentuig, halsband of hondenfietskar! Bekijk de test op 123hondenrassen.nl om te zien welke het beste bij jouw hond past.

Methode positieve versterking

Begin met continue beloningen elke keer dat uw hond het juiste doet. Ga dan geleidelijk over naar intermitterende beloningen als het gedrag logisch wordt. Soms belonen beginnende trainers per ongeluk slecht gedrag. Ze laten de hond bijvoorbeeld buiten als ze beginnen te blaffen. Tegen een eekhoorn of een andere hond.

Alleen gewenst gedrag krijgt beloningen, waaronder traktaties, speelgoed, lof en huisdieren. Het kan ook gemakkelijk zijn om te veel te voeren. Als uw hond aan het leren is, dus gebruik kleine traktaties wanneer u beloont met voedsel. Deze methode is geweldig om commando’s te leren. Maar je hebt geduld nodig om ongewenst gedrag te corrigeren.

2. Wetenschappelijke opleiding

Op wetenschap gebaseerde hondentraining kan moeilijk te definiëren zijn. omdat het afhankelijk is van informatie die voortdurend wordt opgebouwd en verandert. Het is bedoeld om de aard van honden. Hun vermogen om geconditioneerd te worden. En de effectiviteit van beloningen en straffen te begrijpen. Dierengedrag schept voortdurend nieuwe studies en experimenten. Om ons begrip van hondenpsychologie vorm te geven. Trainers vertrouwen op deze onderzoeken om met honden te werken. Voordat een gedrag wordt gecorrigeerd, moet het gedrag worden begrepen.

Omdat op wetenschap gebaseerde hondentraining zo breed is. Is het moeilijk om een ​​overkoepelende methodologie erachter te vinden. In feite worden veel van de methoden die worden gebruikt in wetenschappelijke hondentraining. Gebruikt door andere vormen van training. Voor het grootste deel is afhankelijk van de conditionering. die meestal positieve bekrachtiging. En minder vaak sommige vormen van bestraffing omvat.

Methode wetenschappelijke opleiding

Sommige wetenschappelijke trainers vinden dat het ook belangrijk is om te leren. Hoe je goed gedrag kunt versterken zonder dat er beloningen voor nodig zijn. En dat je op hondenpsychologie moet vertrouwen. Om manieren te vinden om de losbandige relaties. Tussen eigenaren en hun pups te verbeteren. Wetenschappelijke training is gebaseerd op veel onderzoek. Doen en op de hoogte blijven van de nieuwste studies. Om die reden is het misschien het beste voor professionele trainers. Omdat de methoden die ze gebruiken vaak effectief zijn. Of je nu de wetenschap kent of niet, en andere vormen van training gebruiken al veel van die methoden.

Ook is het ontwikkelen van nieuwe methoden met onderzoek mogelijk. Niet voor iedereen geschikt. Toch is het een goed idee voor hondenbezitters om op de hoogte te blijven en aandacht te besteden. Aan nieuw onderzoek wanneer dit beschikbaar komt.

3. Clicker training

Clicker training is ook gebaseerd op tolerante conditionering. En steunt sterk op dezelfde keuzes als positieve bekrachtiging. In feite kan clicker training worden gegroepeerd. Als een methode van positieve bekrachtiging. In plaats van als een eigen vorm van training. Het is afhankelijk van het gebruik van een apparaat om een ​​snel. Scherp geluid te maken. Zoals een fluitje of zoals de naam al doet vermoeden, een clicken. Om aan een hond te signaleren wanneer een gewenst gedrag wordt bereikt.

Het voordeel van het gebruik van clicker training is dat het precies aangeeft. Op welk moment het gewenste gedrag is beëindigd en wat er wordt beloond. Trainers kunnen vervolgens de clicken gebruiken om nieuw gedrag vorm te geven. En verbale opdrachten toe te voegen. 

Methode clicker training

Ten eerste moet de hond geconditioneerd zijn om te weten dat een klik betekent dat er een beloning komt. Dan kan de hond gedrag associëren met een klik en een beloning. Tot slot kan het verbale commando worden geïntroduceerd. Om een ​​nieuwe associatie te vormen.

Wil je meer lezen over honden? Neem dan eens een kijkje op 123hondenrassen.

 

123hondenrassen

6811 AX Arnhem

Bastionstraat 12

06-31001919

https://123hondenrassen.nl

Auteur